Luka Jović (Star Sport)
Luka Jović (Star Sport)

Najava dana (utorak, 15. oktobar): Furija sa Orlovima, Orlići "reda radi", a večiti na evroligaški način

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

POLJSKA – HRVATSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Kockastima su do sada zasmetali jedino Navigatori! U septembru, Hrvatska je ceo meč razbijala Poljsku, ali nije uspevala da nađe put do mreže. I da ne beše večnog Modrića, možda bi se potvrdilo ono nepisano pravilo o promašenim šansama i kazni. Ali, Modrićeva bravura iz slobdnjaka je pronašla mesto gde nisu mogli da je zaustave ni svi bogovi sreće koji su bili uz Poljsku.

ŠKOTSKA – PORTUGALIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Škoti su bili na pragu senzacije u Lisabonu, ali su im opet na kraju slomljena srca. Škotska je takođe tri dana pre ovog meča nezasluženo poražena od Poljske (2:3) golom iz penala u 97. minutu, a protiv Portugalije joj je presudio vamvremenski Kristijano Ronaldo u 88. minutu. Kako bilo, Navigatori su sada prvi u grupi, a Škoti poslednji bez osvojenog boda.

ŠPANIJA – SRBIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Nada se ponovo budi! Pobeda nad Sajdžijama uliva poverenje u neke nove Orlove, a remi sa Špancima u prvom kolu da kapitulacija unapred nije potpisana. Naime, Orlovi su kljucali evropskog prvaka, nisu ustuknuli ni kada je većim delom drugog poluvremena najbolji tim Starog kontinenta igrao viktorije pred golom Predraga Rajkovića, a da je bilo više koncentracije Luke Jovića i da je zicer u 34. minutu pretvoren u pogodak, možda bi do kraja večeri i ščepali Furiju u kandže koje tek valja oštriti i brusiti. 

ŠVAJCARSKA – DANSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Sajdžije su u škripcu nakon poraza od Orlova, jer nemaju osvojenih bodova, a raspolažu i sa negativnom gol razlikom. Danci su drugi u Grupi 4, a na poslednjem meču poraženi su od Španije sa 1:0. Danska je u septembru na meču para slavila sa 2:0. Sada joj je definitivno lakše nego domaćinu.

BELORUSIJA – LUKSEMBURG, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Grupa 3 za lidera ima Belorusiju, dok je Luksemburg najtanji sa samo jednim bodom. Ova selekcija taj bod otela je Bugarima, a i Belorusi su se s njima malo mučili. Savladani su sa samo jednim golom, što znači da Luksemburg ume da pruži neki vid konkretnog otpora jačem rivalu.

LITVANIJA – RUMUNIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Naše istočne komšije su jako ušle u ovo izdanje Lige nacija i vezale tri utakmice sa po tri data pogotka. Na meču sa Litvanojo, za razliku od ostalih primili su jedan, ali je ipak ceo plen ostao u Bukureštu. I ovoga puta u goste idu po pobedu.

SEVERNA IRSKA – BUGARSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Dva remija, plus pobeda nad Luksemburgom toji u skoru Bugara. Irci su jednini bili talični za njih, i upravo njima su uzeli bod. Sve u svemi, Bugari će morati da se uoubilje na ovom meču. Naime, oni su samo jedan gol dali na tri meča, a rezultat, odnosno bodove duguju odbrani koja nije imala ni jedan kiks. Dakle, gol razlika ove reprezentacije je 1:0.

SRBIJA M21 – UKRAJINA M21, 20.30

(Fudbal, kvalifikacije za EP, M21)

S obzirom da utakmica za Orliće nema rezultatski značaj, pošto je Srbija ostala bez šansi za plasman na Prvenstvo Evrope, selektor Ljubinko Drulović odlučio je da, baš kao i u septembru, pruži šansu mladim fudbalerima, većinom iz generacije 2004/5, koji predstavljaju budućnost mlade reprezentacije. Ukrajinci imaju odličan tim, prvi su u grupi, tako da je sve jasno.

PARTIZAN MOZZART BET – BAJERN, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Crno-beli imaju imperativ pobede nad Bavarcima. I zbog činjenice da se prvi put prikazuju svojim navijačima, a i zbog toga što im je nemački predstavnik ostao dužnik od prošle sezone. Upravo je Bajern pobedom koju je potpisao Silvan Fransisko baš u Areni, lani bio jedan od razloga koji su koštali sastav Željka Obradovića mestu u plej-inu. Sada je ovo neki potpuno drugi Bajern, sa novim trenerom, novim igračima, ali nimalo onaj koji se treba potceniti.

FENERBAHČE – CRVENA ZVEZDA, 19.45

(Košarka, Evroliga)

Loš start u Evroligi je, čini se, samo podigao motivisanost i borbenu gotovost kod ekipe Janisa Sferopulosa. Kao i svakako, želja da se konačno bude deo najboljih osam ekipa. Ono što je ohrabrujuće za Zvezdu jeste što ovo nije utakmica u kojoj nešto previše može da izgubi, a eventualnom pobedom definitivno može mnogo da dobije.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara