Ova Španija ne unosi strah u kosti, krila prvi put startuju u zvaničnim utakmicama

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 10:46

Aleks Baena i Brajan Saragosa u sastavu Crvene furije, od starta možda i Kubarsi

Luis de la Fuente u Kordobi protiv Srbije zbog povreda ne računa na desetoricu od ukupno 26 osvajača Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Poslednji u nizu "otpisanih" bio je Lamin Jamal, koji zbog nelagode nije mogao da konkuriše za meč sa Orlovima, pa se vratio u Barselonu. Stoga je iskusni strateg večeras (20.45, RTS1) praktično primoran da eksperimentiše sa timom, odnosno onim igračima koji su fizički maksimalno spremni za napore, pa je jasno da na megdan selekciji Dragana Stojkovića neće izaći Crvena furija koja unosi strah u kosti svojim protivnicima.

Problemi sa povredama uneli su konfuziju i među najuticajnije tamošnje sportske listove, koji nemaju konsenzus oko startnih 11 reprezentacije Španije za večerašnji meč, ali deluje izvesno da će se na krilima naći Aleks Baena iz Viljareala i Brajan Saragosa iz Osasune, kojima će se tako prvi put u svojim karijerima naći u ulozi startera državnog tima na jednoj zvaničnoj utakmici. Baena ima šest nastupa za Španiju, na pet je ulazio sa klupe, dok je u prijateljskoj utakmici protiv Andore u maju ove godine na terenu proveo svih 90 minuta. Saragosa ima 45 minuta u španskom dresu i to iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u oktobru prošle godine. U pobedi nad Škotskom (2:0) ušao je u drugom poluvremenu umesto Mikela Ojarzabala. Međutim, nakon toga ga nije bilo u timu sve do aktuelnog prozora. Bio je na klupi protiv Danske i sada je spreman za dokazivanje selektoru.

Izabrane vesti

Španski mediji ostavljaju dilemu kada je u pitanju najistureniji igrač Crvene furije za ovaj meč. Marka, AS i Mundo Deportivo najavljuju Alvara Moratu, dok katalonski Sport u prvi plan izbacuje Hoselua kao rešenje. Sport očekuje i najveći broj izmena unutar tima, pa tako veruje da će štoperski tandem činiti Pau Tores i Kubarsi, da će u vezi igrati Zubimendi i Mikel Merino, a da će na desni bok od starta utakmice Serhio Gomez.

Ipak, ostali očekuju nešto kvalitetnije sastave. Prvi start u zvaničnoj utakmici mogao bi da doživi i mladi Kubarsi, kojeg neko vidi u tandemu sa Vivijanom, a neko sa Laportom, dok Marka očekuje Laporta i Vivijana u timu, baš kao i protiv Danaca. Ugledni madridski list očekuje i Pedra Pora na desnom beku, a ostali Oskara Mingezu. Problem sa desnim bekovima nastao je nakon teške povrede Danija Karvahala. Protiv Danske je vrlo dobar posao na tom mestu u timu odradio Pedro Poro, pa će verovatno od fizičkog stanja igrača Totenhema zavisiti da li će i večeras zaigrati od početka utakmice.

Ne levom beku je zacementirana pozicija Kukurelji, dok će u manevar sigurno Martin Zubimendi i Pedri, dok tamošnji mediji ostavljaju dilemu između Fabijana Ruiza i Mikela Merina. Pedri je sačuvao snagu izlaskom u 62. minutu utakmice protiv Danske, a zamenio ga je upravo Merino koji je spreman za još veću minutažu protiv Srbije.

Alvaro Morata je pre tri dana u Mursiji na terenu proveo 78 minuta, a zamenio ga je upravo Hoselu, kao jedina prava alternativa u samom špicu napada. Iskusni golgeter Al Garafe postigao je šest golova na 16 utakmica u dresu sa državnim grbom, a posednji put je bio starter protiv Švajcarske u septembarskom ciklusu, kada je odsutan bio Morata.

Španski mediji se nisu previše bavili detaljima oko startne postave reprezentacije Srbije za večerašnji meč. Formaciju su uglavnom pogađali, ali su ozbiljno grešili sa prezimenima naših reprezentativaca, pa tako u projekcijama timova ima i Nelkovića i Nedelijkovića, Erakoića, Biramčevića i Zdekjara. To bi moglo da se protumači i kao blago potcenjivanje protivnika, što bi igrače Srbije moglo dodatno da motiviše da im tamošnja javnost bolje upamti prezimena.

OČEKIVANI SASTAVI ŠPANSKIH MEDIJA:

MARKA: Raja - Pedro Poro, Vivijan, Laport, Kukurelja; Zubimendi, Fabijan Ruiz, Pedri - Baena, Morata, Saragosa.

AS: Raja - Mingeza, Kubarsi, Laport, Kukurelja - Pedri, Zubimendi, Merino - Saragosa, Morata, Baena.

MUNDO DEPORTIVO: Raja - Mingeza, Vivijan, Laport, Kukurelja - Zubimendi, Fabijan Ruiz - Ojarzabal, Pedri, Saragosa - Morata.

SPORT: Raja - Mingeza, Pau Tores, Kubarsi, Kukurelja - Zubimendi, Mikel Merino - Saragoza, Baena, Serhio Gomez - Hoselu.


tagovi

Luis de la FuenteAleks BaenaBrajan Saragosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara