Olga Danilović (©AFP)
Olga Danilović (©AFP)

Olga melje redom: Srpkinja u polufinalu turnira u Guangdžouu

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.10.24. | 12:23

Naša najbolja teniserka u dva seta bolja od Tajlanđanke Manančaje Savangkaev što joj je osmi trijumf u nizu

Tenis života igra Olga Danilović! Srpska teniserka uknjižila je osmi trijumf u nizu pošto je posle titule u španskoj Kornelji de Ljobregat, sada uspela da se plasira u polufinale VTA turnira koji se održava u kineskom Guangdžou. Ona je u dva seta bila bolja od Tajlanđanke Manančaje Savangkaev (6:4, 6:4) za sat i 44 minuta, a za ulazak u borbu za novi trofej će se sastati sa Čehinjom Katerinom Siniakovom, inače prvom nositeljkom.

Iako je Danilovićeva odmah na startu meča pretrpela brejk, nije je to obeshrabrilo, već je odmah u drugom servis gemu svoje protivnice uspela da vrati stvari na početak. Međutim, usledio je još jedan brejk Tajlanđanke pa odmah i Olgin ribrejk da bi se set okončao u desetom gemu koji je pripao našoj igračici.

Izabrane vesti

Naredni set nije toliko obilovao brejkovima. Protivnica je opet prva zapretila i povela sa 4:2, međutim opet je usledio ekspresan odgovor Srpkinje i praktično isti epilog.

Ovom pobedom je Danilovićeva dodatno unapredila svoj renking pošto je sa 86. skočila na 73. poziciju. Ukoliko bi došla do titule, Danilovićeva bi postala 53. teniserka sveta što bi joj bio ubedljivo najbolji plasman u karijeri.


tagovi

Olga DanilovićWTAKinatenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara