Ivica Iliev (©Starsport)
Ivica Iliev (©Starsport)

Prva velika odluka novog rukovodstva: Partizan smenjuje Ivicu Ilieva

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 12:01

Pre samo mesec dana se vratio i potpisao ugovor na tri godine

Privremeni organ je preuzeo vlast i rešio da odmah pokaže da nije tu samo radi kozmetičkih korekcija. Prema saznanju Mozzart Sporta, novo rukovodstvo na čelu sa Rasimom Ljajićem donelo je prvu veliku odluku da sa funkcije sportskog direktora smeni Ivicu Ilieva.

Odluka još nije ozvaničena, jer će prvo morati da se pronađe model raskida saradnje. Podsetimo, Iliev se pre samo mesec dana – kada se već znalo da odlaze Milorad Vučelić i Miloš Vazura – vratio u Humsku i to je prva stvar koja je “zasvrbela“ ljude iz Privremenog organa, rešenog da napravi diskontuitet sa prethodnim rukovodstvom. Između ostalog i u sportskom sektoru za koji bi ubuduće trebalo da budu zaduženi Predrag Mijatović i Danko Lazović sa saradnicima koje izaberu.

Izabrane vesti

Problem je međutim taj što je Iliev pri povratku – još jednom: već se znalo da je stara uprava svoje dane odbrojala – potpisao ugovor na tri godine koji mu garantuje mesečnu platu od 13.000 evra. Previše u situaciji kada je klub dužan na desetine miliona zbog čega je Ljajić najavio mere štednje i rekao da bi budžet sa 22.000.000 evra godišnje morao da bude skresan na nekih 16.000.000 do 17.000.000.

Ilievu je ponuđeno da ostane u klubu, ali da pristane da mu se plata prepolovi. Što je on i prihvatio, ali uz uslov da mu se sva razlika isplati ako Partizan sezonu završi na drugom mestu.

Predlog je sa indignacijom odbijen, jer nova uprava smatra da niko u Humskoj ne bi smeo da se zadovoljava, a kamoli nagrađuje za drugu poziciju. I u tom trenutku je rešila da se rastane sa dosadašnjim sportskim direktorom, koji je poslednjih godina - sa kratkim prekidima - uz Vazuru i Vučelića bio jedan od Partizanovih simbola.


tagovi

Rasim LjajićIvica IlievFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara