Žoze Murinjo i Klemon Turpan (©Reuters)
Žoze Murinjo i Klemon Turpan (©Reuters)

Murinjo opet pravio šou: Ako nekom Englezu s dna tabele treba trener – tu sam

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 09:39

“Turpan je neverovatan. On na 160 kilometara na sati vidi i da li je bio penal i šta sam ja radio pored aut-linije”, kaže Portugalac posle crvenog kartona u remiju sa Mančester junajtedom

Bod protiv Mančester junajted, kakav god da je, u Istanbulu bi morao da bude shvaćen kao uspeh. Ali nije, ne ako pitate Žozea Murinja, koji je navikao da ide na najviše ciljeve i koji žali za propuštenom šansom da sa Fenerbahčeom savlada engleskog titana.

Izabrane vesti

Znam engleske medije, sada ćete da pišete da je Junajted odigrao loše. Ali malo smo i mi odigrali dobro. Nismo mi uzeli bod. Junajted je uzeo bod. Igrali smo neverovatno. Rekao sam igračima: kad bismo igrali stalno ovako u Turskoj bismo uništili sve. Onana je bio igrač utakmice. Spasio ih je! Moj golman nije imao odbranu, a Onana je u 10 sekundi imao dve nenormalne intervencije”, žali Murinjo za ispuštenim bodovima.

Ipak, posebno inspirativan je tek kada priča o crvenom kartonu koju mu je uručio francuski sudija Klemon Turpan zbog žestokih protesta Murinja. Portugalac je tražio penal za Fener posle duela Manuela Ugartea i Brajta Osaji-Samjuela. Lagan kontakt, ali dosta jaka Murinjova ironija.

Turpan mi je rekao nešto neverovatno. Da je mogao da vidi i situaciju u šesnaestercu i moje ponašanje kraj aut-linije. Čestitao sam mu, njegov periferni vid je očigledno apsolutno neverovatan. Trči 160 kilometara na sat, jednim oko vidi šesnaesterac, a drugim moje ponašanje na klupi. Zato je jedan od najboljih sudija na svetu”.

I još malo na istu temu, sa istom dozom sarkazma.

Verovatno bi za mene najbolje bilo da, kada odem iz Fenerbahčea, odem u klub koji ne igra Uefina takmičenja. Tako da: ako u naredne dve godine nekom engleskom klubu sa dna tabele bude potreban trener – spreman sam. Ne želim da kažem ništa više o tome”.

 


tagovi

Žoze MurinjoFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara