Nikola Jokić i Džoel Embid (Foto: StarSport)
Nikola Jokić i Džoel Embid (Foto: StarSport)

Embidova priprema za Jokića: Smršao sam 10 kilograma, ali i dalje nisam savršen

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 15:39

Džoel Embid ulazi u novu sezonu jači nego ikada.

Posle dva duela koja su imali Nikola Jokić i Džoel Embid na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je kamerunski centar koji nastupa za Sjedinjene Američke Države izašao kao pobednik, vreme je za nove borbe u NBA ligi.

Dva puta godišnje se sastaju Jokić i Embid, kada njihovi Nagetsi i Seventisiksersi uzvraćaju jedni drugima gostoprimstvo, a pitanje je da li će Embid konačno doći u Kolorado ove godine, pošto protiv Denvera u gostima nije igrao pet godina.

Izabrane vesti

Sada je njegova ekipa pojačana Polom Džordžom i MVP iz 2023. godine sa svojim Ol-star saigračem Tajrisom Meksijem kreće u napad na titulu, što su u Filadelfiji i zacrtali kao cilj.

Sprema se Embid za potencijalne duele sa Jokićem i ostalim centrima u ligi i objasnio je šta mu je još potrebno.

“Mislim da sam smršao desetak kilograma u odnosu na prethodnu sezonu. I dalje nisam u savršenoj formi, želim još da smršam. To je proces. Generalni menadžer Daril Mori će vam to potvrditi. Čim smo završili takmičenje minule sezone, poslao sam mu poruku i rekao da moramo da uradimo sve što je neophodno da bih bio zdrav u narednom plej-ofu. Nema drugih ciljeva. Ne interesuju me ni Ol-star ni najbolje petorke NBA lige, samo želim da budem u optimalnom stanju tokom plej-ofa”, kaže Embid.

Nikola Jokić je u karijeri odigrao osam utakmica protiv Džoela Embida od 2016. godine i u proseku beleži 22,3 poena, 10,1 skok i 6,9 asistencija.

Embid je statistički uspešniji, pošto protiv Jokića ima 27,6 poena, 11,3 skoka i 4,4 asistencije.


tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara