Bril Embolo i Predrag Rajković posle penala (©Starsport)
Bril Embolo i Predrag Rajković posle penala (©Starsport)

Rajkovićeva odbrana uzbunila Švajcarce

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 12:53

Ko će izvesti penal ako bude dosuđen Sajdžijama protiv Danske (utorak, 20.45)?

Imala je reprezentacija Švajcarske lepu priliku da se rezultatski vrati u meč u Leskovcu, pri 2:0 su Sajdžije imale jedanaesterac, ali je šut Brila Embola zaustavio golman Srbije Predrag Rajković. Ostali su Švajcarci bez gola, ali i utešnog boda, pa su posle pola takmičenja u ovogodišnjoj A diviziji Lige nacija i dalje na nuli. Zato se u švajcarskim medijima prethodnih dana pred duel sa Danskom (utorak, 20.45) pokrenula ozbiljno diskusija oko toga ko ubuduće treba da izvodi penale.

Do Evropskog prvenstva glavni izvođač je bio Đerdan Šaćiri, ali on se povukao iz reprezentacije. Selektor Murat Jakin je u septembru rekao da će kapiten Granit Džaka biti odgovoran za penale, a posle Embolovog slabog šuta ponovio je nešto slično.

Izabrane vesti

Granit Džaka i Manuel Akanđi su ti koji odlučuju ko izvodi. Oni su lideri ekipe. Bril Embolo nije bio na mom spisku“, priznao je Jakin.

Posle treninga u ponedeljak švajcarski novinari su zaustavili Džaku kako bi im objasnio zašto nije on šutirao Rajkoviću sa bele tačke. Prvo je pokušao da izbegne pitanje, ali na kraju je ipak priznao o čemu se radi.


20.45: (2,25) Švajcarska (3,25) Danska (3,50)


Naime, Džaka i Akanđi kao lideri imaju dozvolu selektora da oni izvedu jedanaesterac i niko nema pravo ništa da im kaže. Međutim, pred početak utakmice se sastavlja interni spisak sa tri potencijalna izvođača, a uz imena dvojice kapitena se na njega dopisuje još jedan igrač, u zavisnosti od sastava, koji se u tom trenutku oseća najspremnije da preuzme odgovornost. U Leskovcu je Embolo bio na tom spisku.

Bril se osećao dobro. Mi smo tim i obraćamo pažnju na to ko se oseća spremno i voljno da preuzme odgovornost. Volim kada neko sam istupi i kaže kako želi da šutira“, kazao je Džaka.

Dakle, ko bi izveo eventualni jedanaesterac protiv Danske ovog utorka u Sankt Galenu još nije određeno. Neposredno pred početak meča igrači će praviti spisak. Biće zapisana tri imena, Džaka, Akanđi i još jedan…

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 4. KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (3,25) Poljska (3,40) Hrvatska (2,35)

20.45: (5,75) Škotska (4,30) Portugalija (1,55)

GRUPA 4

20.45: (1,40) Španija (4,90) Srbija (9,60)

20.45: (2,25) Švajcarska (3,25) Danska (3,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Švajcarskefudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijareprezentacija DanskePredrag RajkovićBril EmboloGranit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara