Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Hrvatska mesec dana pre vremena overava četvrtfinale Lige nacija?

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 13:24

Vatrenima bi pobeda protiv Poljske u Varšavi (utorak, 20.45) garantovala neku od prve dve pozicije u Grupi 1 dva kola pre kraja

U kakvu god grupu da upadnete, nije lako obezbediti neku od prve dve pozicije baš već posle dve trećine takmičenja. Ipak, selekcija Hrvatske je veoma blizu toga da uspe u tome u Grupi 1 A divizije Lige nacija. Da bi se plasirali u četvrtfinale tog takmičenja Vatrenima je dovoljno samo još da pobede Poljsku u Varšavi ovog utorka od 20.45 časova.

Posle tri kola izabranici Zlatka Dalića imaju šest bodova i zauzimaju drugu poziciju. Izgubili su u Lisabonu od Portugalije (1:2) na premijeri, posle čega su savladali Poljsku (1:0) i Škotsku (2:1). Rezultati na drugim utakmicama u grupi su Hrvatima bili idealni, tako da u Varšavi imaju meč loptu.

Izabrane vesti

Najbolja dva tima će proći dalje, a u slučaju da dve ekipe imaju isti broj bodova na kraju će se gledati rezultat u direktnim okršajima. Poljska ima tri poena, Škotska nijedan, a zbog onog septembarskog pogotka Luke Modrića u Osijeku sa večerašnjom pobedom bi obe ekipe garantovano ostale iza Hrvatske.

U sličnoj situaciji je i Portugalija, samo što ona još uvek ne drži sve u svojim rukama iako je prva na tabeli. Sve i da Kristijano Ronaldo i drugovi pobede od 20.45 časova Škotsku u Glazgovu, ako Poljska bude bolja od Hrvatske i dalje će moći da ugrozi Portugalce. S toga, svi u Grupi 1 gledaju ka Varšavi.


20.45: (3,25) Poljska (3,40) Hrvatska (2,35)


U poslednjem reprezentativnom prozoru, prvo će se 15. novembra sastati Škotska – Hrvatska i Portugalija – Poljska, a potom tri dana kasnije će Hrvati da ugoste Portugaliju, a Poljaci Škote.

Hrvatska pravi velike rezultate, osvojila je tri svetske medalje i to je fenomen u svetu, da jedna tako mala država to napravi. Imamo kvalitet i igramo dobar fudbal. Imamo taj prkos, inat i ponos, a ovo što Hrvatska radi je ravno svetskom čudu. Mnogo veće sile to ne mogu“, kazao je Dalić.

Pored objašnjene situacije u Grupi 1, još samo jedna ekipa bi večeras mogla da obezbedi četvrtfinale Lige nacija – Španija. Crvenoj furiji je dovoljno da pobedi Srbiju u Kordobi, takođe 20.45, pošto posle beogradskih 0:0 Orlovi više ne bi mogli da ugroze Špance.

Jedan četvrtfinalista je već poznat, u ponedeljak je Nemačka pobedom nad Holandijom obezbedila mesto među osam najboljih timova. Ima po pet bodova više od Lala i Mađarske, ali kako se te dve ekipe sastaju u novembru Panceri će sigurno biti ispred jedne od njih.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 4. KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (3,25) Poljska (3,40) Hrvatska (2,35)

20.45: (5,75) Škotska (4,30) Portugalija (1,55)

GRUPA 4

20.45: (1,40) Španija (4,90) Srbija (9,60)

20.45: (2,25) Švajcarska (3,25) Danska (3,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijafudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatskereprezentacija PortugalaFudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija PoljskeZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara