(©KSS)
(©KSS)

Održana 65. sednica UO KSS, ukinuto „košarkaško državljanstvo“

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 17:11

Čelni ljudi naše košarke doneli još niz važnih odluka

Danas je u „Kući košarke“ održana 65. sednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Kao jedna od najvažnijih odluka, na predlog predsednika KSS Nebojše Čovića, ukinuto je "košarkaško državljanstvo". To znači da će svaki mladi košarkaš i košarkašica iz regiona, koji imaju srpsko državljanstvo, bez obzira na mesto rođenja – moći da igraju u srpskim klubovima kao domaći igrači! Ova odluka treba da se konvalidira na Skupštini KSS.

Na sednici su usvojeni Zapisnici sa 62, 63. i 64. sednice Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Usvojene su izmene i dopune Pravilnika o radu KSS i doneta odluka o davanju saglasnosti za vanrednu reviziju poslovanja KSS.

Dejan Đokić je imenovan za stručnog saradnika za mušku košarku za region Beograd. Doneta je odluka o kupovini aparata za fizikalnu terapiju, kao i odluka o formiranju Izborne komisije za sprovođenje procedure kandidovanja i izbora za članove organa KSS za period 2024-2028. godine i imenovanja.

Takođe su donete odluke o pokrivanju troškova službenih lica (sudije i delegata) za utakmice Junačke lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije, kao i završne turnire 2012. godine i donacije regionalnim košarkaškim savezima, kao i odluka o prioritetnom suđenju.

Utvrđen je Predlog izmena i dopuna Registracionog pravilnika KSSi usvojena Uputstvo za postupanje suda i delegata na košarkaškim udarcima.

Jasmina Juras je imenovana za nacionalnog instruktora FIBA umesto Dragana Neškovića, a Boris Žnidarec za predsednika Komisije za takmičenje KSS umesto Branka Lozanova. Usvojene su molbe košarkaških klubova za članstvo u KSS.

Predsednik KSS dr Nebojša Čović je imenovan za član Izvršnog odbora OKS u ime KSS, umesto razrešenog Predraga Danilovića. Potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić imenovan je za član Programske komisije OKS umesto Dragana Tarlaća.

Doneta je odluka o imenovanju komesara MK takmičenja RKS JS, a generalni sekretar KSS Zlatko Bolić podneo je izveštaj o aktivnostima između dve sednice UO KSS.



Ostale vesti


Najviše komentara