Andrej Žakelj (©ABA liga - Budućnost / Filip Roganović)
Andrej Žakelj (©ABA liga - Budućnost / Filip Roganović)

Žakelj: Sve se skupo plaća kad izgubiš poen ili dva, u igračima nije ostalo ništa posle utakmice

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 22:26

"Bili smo u dobrom ritmu, posle prekida smo takođe odigrali neke dobre minute, uz umor i sve. Teško je sada reći kome je prekid više smetao, oni su imali tri poena više u momentu prekida", kaže trener Budućnosti

Sve je u svojim rukama imala Budućnost u derbiju Jadranske lige protiv Crvene zvezde, a onda je veliki uzlet Nemanje Nedovića doveo branioca titule u dobru poziciju i posle preokreta i drame u finišu gosti su slavili sa 75:73.

Trener domaćeg sastava Andrej Žakelj kaže posle utakmice da je utakmica bila odlična i da su njegovi igrači dali sve.

"Teška utakmica, nije ni sada lako da se priča posle svega što se desilo. Prvo moram da čestitam mojim igračima, dali su maksimum. Normalno, uz greške i pad koncentracije, ali dali su poslednji atom snage koji su imali. Još smo igrali bez Morgana koji nam je bitan element u igri. Utakmica na nivou i kvalitetna za publiku, nažalost smo mi izvukli kraću slamku", rekao je Žakelj.

Nije želeo previše da komentariše prekid utakmice, odnosno kome je više 'prijala' pauza.

"Bili smo u dobrom ritmu, posle prekida smo takođe odigrali neke dobre minute, uz umor i sve. Teško je sada reći kome je prekid više smetao, oni su imali tri poena više u momentu prekida".

Budućnost već u sredu čeka težak meč protiv Bahčešehira Dejana Radonjića.

"Već za dva dana utakmica protiv jako dobrog protivnika. Rekao sam momcima da moramo odmah da dignemo glave. Doći će i pobede, imaćemo i mi nekad sreće uz ovakav pristup i borbu. Ovaj tim ima karakter. Sada je pitanje svežine. Posle ove utakmice nije ostalo ništa u igračima. Ali, moramo da nastavimo dalje, da se regenerišemo, nema tu nikakve filozofije. Umor gore-dole. Biće umora. Sada moramo psihološki moramo da razmišljamo. Verujem da će i u sredu dati maksimum".

Govorio je Žakelj i o spornoj situaciji iz finiša utakmice.

"Teško je komentarisati jer su vruće glave. Moram da gledam snimak, meni se čini da je bio faul... Sada je to prošlo, sada moramo da razmišljamo o drugim stvarima".

Na kraju je Budućnost platila cenu svojih grešaka.

"Sve se skupo plaća kada na kraju izgubiš jedan-dva poena. Greške su sastavni deo košarke. Bio je malo pad koncentracije, malo opuštanja, ali to je košarka. Bilo je i dobrih stvari, ne samo loših. Treba sada da popravimo loše i radimo na dobrim stvarima".


tagovi

Andrej ŽakeljKK Budućnost PodgoricaABA liga

Ostale vesti


Najviše komentara