Kris Vud slavi pogodak (©Reuters)
Kris Vud slavi pogodak (©Reuters)

Kris Vud talija Notingem Foresta: Posle četiri gola u remijima - strelac za pobedu!

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 22:56

Reprezentativac Novog Zelanda doneo Šumarima prvi trijumf na Siti Graundu još od početka aprila

Možemo da diskutujemo o tome koliko se fudbal promenio, da li se danas igra brže i jesu li napadači ti koji treba više da otvaraju prostor, ali zlatno pravilo glasi - mora da se postigne gol, da bi se pobedilo! A, ko to lepše zna da radi od napadača kojima ne treba mnogo da bi napravili razliku, bezbroj dodira sa loptom da bi bili korisni. Nije elitni golgeter, ali Kris Vud je jedan od onih napadača starog kova - daj mu malo i dobićeš mnogo!

Maltene sve što je Notingem Forest uradio u ovih osam kola Premijer lige, zasluga je Krisa Vuda. Reprezentativac Novog Zelanda je u fantastičnom naletu forme i vezao je četiri gola na isto toliko utakmica u svim takmičenjima, a ako gledamo kroz prizmu samo onoga što je napravio u dresu Šumara, može se reći da je njihova talija. Posle četiri gola kojim je direktno uticao da se osvoji isto toliko bodova, Vud je probio led i bio strelac u minimalnoj pobedi nad Kristal Palasom (1:0) kojom je Notingem Forest stigao do 13 bodova!

U maniru prvoklasnih 'devetki' Vud je iskoristio najmanju pukotinu u odbrani Kristal Palasa kako bi zatresao mrežu nesmotrenog Dina Hendersona i doneo navijačima Foresta prvu radost na Siti Graundu posle skoro sedam meseci čekanja. Sve je počelo od loše intervencije Treva Čalobe glavom posle dubinske lopte Morena, jer je ista stigla na nekih dvadesetak metara od gola. Tu je kao zapeta puška čekao Vud koji je pucao na prvu videvši da je Henderson malo dalje od gol linije i taj se potez isplatio. Probao je golman Palasa da spreči Vuda, ali je izgleda bilo neizbežno jer mu je lopta još prošla ispod ruke...

Vud je bukvalno zvezda vodilja ekipe u napadu, ali pohvale zaslužuje i poslednja linija Foresta u kojoj je još jednu dobru partiju odigrao Nikola Milenković. Prošlo je tek osam utakmica, ali može se reći da srpskom reprezentativcu prija sistem Nuna Espiritu Santa i generalno način na koji igra nekada slavni klub sa Ostrva. Bio je nepremostiva prepreka za Edija Enketiju, nekoliko puta ga je iskusno nadmudrio, a u kasnijoj fazi utakmice sve visoke lopte bile su njegove, odnosno sjajnim intervencijama glavom ili nogom sprečavao je napadače Palasa da priđu golu Maca Selsa.

Velika pobeda, uprkos tome što su suspendovani bili trener Espiritu Santo i kapiten Morgan Gibs Vajt. Pomoćni trener Rui Pedro Silva dobro je odradio utakmicu. Notingem Forest trenutno gleda ka zoni evrotakmičenja, ali veliki uspeh za ovu ekipu bio bi i sam ostanak u gornjoj polovini tabele.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Subota

Totenhem - Vest Hem 4:1 (1:1)

/Kuluševski 36, Bisuma 52, Areola 55ag, Son 60 - Kudus 18/

Fulam - Aston Vila 1:3

/Himenes 5 - Rodžers 9, Votkins 59, Diop 69ag/

Ipsvič - Everrton 0:2 (0:2)

/Endijaje 17, Kin 40/

Sautempton - Lester 2:3 (2:0)

/Arčer 8, Aribo 28 - Buonanote 65, Vardi 74pen, Aju 90+8/

Mančester Junajted - Brentford 2:1

/Garnaćo 47, Hejlund 62 - Pinok 45+5/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)

/Velbek 35/

Bornmut - Arsenal 2:0 (0:0)

/Kristi 70, Klajvert 79pen/

Nedelja

Vulverhempton - Mančester Siti 1:2 (1:1)

/Larsen 7 - Gvardiol 33, Stons 90+5/

Liverpul - Čelsi 2:1 (1:0)

/Salah 29 penal, Džons 51 - Džekson 48/

Ponedeljak

Notingem Forest - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Vud 65/



tagovi

Notingem ForestKristal PalasKris Vud

Ostale vesti


Najviše komentara