Adolf Hiter (©AFP)
Adolf Hiter (©AFP)

Adi Hiter: Zvezda kvalitetnija od Dinama, ima interesantne igrače kao Silasa i Maksimovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 18:08

"Zaslužili su da pobede Benfiku"

Ekspedicija Crvene zvezde doputovala je u Monte Karlo, gde će u utorak od 18.45 igrati protiv Monaka utakmicu trećeg kola Lige šampiona. Kao i u Milanu, pred duel sa Interom, Vladan Milojević je doneo odluku da njegova ekipa ne trenira na terenu rivala. Fudbaleri će samo prošetati travom stadiona Luj II, nakon čega će se trener crveno-belih obratiti javnosti na obaveznoj konferenciji za medije.

Pre Milojevića to je učinio Adolf Hiter, koji je veoma pohvalno govorio o timu Crvene zvezde.

Smatra Austrijanac da prvak Srbije ima interesantan kvalitet u svojim redovima i da je zaslužio pobedu nad Benfikom u prvom kolu (1:2). Istakao je i partiju crveno-belih u prvom poluvremenu okršaja sa Interom na Đuzepe Meaci (1:4), a posebno zanimljivo bilo je poređenje sa zagrebačkim Dinamom, s kojim je Monako igrao u prošlom kolu Lige šampiona 2:2 na Maksimiru. I to tek nakon što je u finišu utakmice uspeo da postigne dva gola.

"Teško je uporediti ovaj tim sa Dinamo Zagrebom, na primer. Mislim da su kvalitetniji. Imaju interesantne igrače kao što su Silas, koji je nekoliko sezona igrao za Štutgart ili mladi Maksimović, produkt njihove škole koji već igra na visokom nivou. Odigrali su veoma dobro prvo poluvreme protiv Intera, kao i meč sa Benfikom. Zaslužili su da pobede u toj utakmici, tako da ćemo morati da budemo oprezni. Dobar su tim i dolaze sa ambicijom da pobede kako bi ostali u trci za prolaz. U Ligi šampiona moramo da igramo na visokom nivou, čeka nas teška utakmica ali cilj je pobeda koja bi nam mnogo značila", istakao je Hiter.

Monako je bez poraza od početka sezone, a trener Kneževa veruje da bi s još jednom pobedom u elitnom takmičenju njegov tim došao na korak do prolaza u narednu rundu.

"Posle ove utakmice imaćemo ih još pet, tako da je i dalje sve moguće, ali sutrašnja utakmica bi mogla da bude ključna jer ako pobedimo imaćemo sedam bodova i još tri bi trebalo da budu dovoljna da se obezbedi prolaz u narednu fazu. Sutrašnja pobeda dala bi nam vetar u leđa i siguran sam da bismo upisali još jednu u preostalih pet utakmica čak iako bi rivali bili jači, jer ova ekipa voli izazove. Pobedili smo Barselonu, možemo da uradimo isto protiv Benfike, Aston Vile, Arsenala i Intera. U fudbalu je sve moguće", konstatovao je Adi Hiter.

Bez obzira na pozitivnu seriju koja traje već 10 utakmica (sedam pobeda, tri remija), trener Monaka smatra da njegov tim mora da popravi efikasnost, dok hvali igru u odbrani.

"Nivo defanzivne igre je odličan, ako pogledamo utakmice protiv Lila (0:0) i Rena (2:1), pokazali smo u njima stabilnost. Ceo tim se borio da odigramo bez primljenog gola, ali sada moramo da nađemo balans između postizanja i neprimanja golova. To je verovatno najteži posao za trenere, ali radimo na tome da napredujemo i to nam je jedan od ciljeva", rekao je Hiter.

VANDERSON: DA POTVRDIMO DOBRU FORMU

Sa reprezentativne pauze desni bek Monaka Vanderson vratio se kao starter u reprezentaciji Brazila. Nije igrao u pobedi nad Čileom (2:1), ali je u osvajanju tri boda protiv Perua (4:0) proveo svih 90 minuta na terenu i u odličnom raspoloženju se vratio u klub. Bio je to njegov treći nastup za Selesao, posle dva iz prošle godine.

"Moj dečački san je da igram za Brazil, tako da je utakmica sa Peruom bila ogromna stvar i za mene i za moju porodicu. Želim da nastavim tu avanturu. Ljudi u Brazilu dobro znaju za Monako jer je veliki broj naših fudbalera igrao u klubu".

Osvrnuo se Vanderson na formu ekipe i predstojeći duel sa crveno-belima.

"Protiv Crvene zvezde želimo da potvrdimo dobru formu u kojoj se trenutno nalazimo, ali sigurno je da neće biti lako. Dobro smo reagovali u Zagrebu i u teškim uslovima za igru uspeli da izjednačimo. Sada želimo da kod kuće nadogradimo učinak. Ne osećamo pritisak zbog serije utakmica bez poraza, ali sigurno je da želimo da ostanemo na tom kursu i igramo na visokom nivou", rekao je Vanderson.


tagovi

MonakoAdolf HiterLiga šampionaFK Crvena zvezdaVanderson

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Ostale vesti


Najviše komentara