Pikeov predlog za manje utakmica: Sva prvenstva sa 16 klubova, ne treba nam Liga nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 13:23

A ni Fifino Svetsko klupsko prvenstvo

Međunarodne fudbalske organizacije na jednoj, nacionalne lige na drugoj, a klubovi na trećoj strani. I fudbaleri između svih njih, preopterećeni sve većim brojem utakmica. Istina, plaćenih dovoljno da trpe, ali neke granice moraju da postoje, pa se u fudbalskim krugovima sve više pominje i generalni štrajk, koji bi doduše bilo veoma teško organizovati.

No, negde će morati da se stane na put i neprestanom proširivanju kalendara. Kako? To je već teška tema, jer kalendar se širi zbog više prenosa i posledično više prihoda, a niko neće da se odrekne svog dela finansijskog kolača. Proslavljeni fudbaler Barselone Đerar Pike smatra ipak da to treba da se uradi nauštrb državnih prvenstava.

Izabrane vesti

Broj utakmica treba da se smanji. I treba da pozovemo sve lige i kažemo im da umesto sa 20 klubova takmičenja treba da se održavaju sa samo 16 ekipa”, rekao je Pike tokom “Nedelje lidera” u Londonu i pojasnio,

Trenutno imamo previše utakmica i vidimo da igrači sve više uzvikuju: ‘Povređeni smo’. Igraju utakmice na svaka tri dana, a tokom leta nemaju vremena za odmor”.

To je što se tiče klubova, a Pike bi voleo da vidi promene i na reprezentativnom nivou.

Pitao bih Uefu: zašto ste stvorili Ligu nacija, to tako teško takmičenje za praćenje? Isto bih rekao i Fifi, koja sada radi isto sa Svetskim klupskim prvenstvom”.

A, šta ćemo sa argumentom da od tih utakmica i sami fudbaleri dobijaju milionske ugovore?

Razumem da svi hoće da ostvare što veći prihod, ali za dobro fudbala bilo bi mnogo bolje da imamo manje utakmica, ali više premijum sadržaja i ekskluzivnih iskustava. Lakše bismo zabavili publiku, a igrači bi imali manje utakmica”, odgovara Pike.


tagovi

Đerar PikeUEFAFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara