©Reuters
©Reuters

Daleko je januar za Ten Haga, ali, šta ako? Onda Akturkoglu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 13:29

Mančester Junajted zainteresovan za Zvezdinog dželata sa starta Lige šampiona

Sve je probao Erik Ten Hag od leta 2022. i dolaska na Teatar na snova, dobijao stotine miliona evra svake godine kako bi oformio tim kadra da konkuriše za titulu u Premijer ligi, ali je umesto toga doterao trostrukog evropskog šampiona do najgoreg plasmana u eri Premijer lige (osmo mesto) i eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona. Ništa ne pomaže Ten Hagu, sva pojačanja bila su mahom uzaludna u kontekstu ostvarivanja najviših rezultata, ali se Holanđanin nada da će ostati na klupi do januara i dobiti novu šansu da izađe na transfer pijacu.

Daleko je januar za Ten Haga, svakom narednom utakmicom u kojoj kiksne bliži je otkazu, ali šta ako se Mančester pridigne... Onda bi Eriku mogao da se dogodi Kerem Akturkoglu. Turski krilni napadač oduševio je prethodnog leta u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu i u finišu prelaznog roka prešao iz Galatasaraja u Benfiku za 12.000.000 evra, a u Lisabonu je postao možda i najbolji igrač Orlova tokom jeseni. Mediji u Turskoj pišu da su Crveni đavoli ozbiljno zainteresovani za Akturkoglua i da će biti jedna od januarskih meta sportskog sektora.

Izabrane vesti

Kerem Akturkoglu je dete Bašakšehira, ali sve do 22. godine nije igrao seniorski prvoligaški fudbal, kada je iz kluba Erzindžanspor prešao u Galatasaraj. Na 179 utakmica u dresu istanbulskih Bikova upisao je odličan učinak od 46 golova i 42 asistencije. Benfika je u sam smiraj prelaznog roka angažovala Akturkoglua za obeštećenje od 12.000.000 evra i već se sada može reći da se Turčin u potpunosti isplatio. Na pet utakmica, 26-godišne levo krilo dalo je pet golova uz četiri asistencije, a pre četiri sedmice zatresao je mrežu Crvene zvezde na Marakani za vođstvo 1:0. Turčin se golom počastio i protiv Jana Oblaka, u pobedi Benfike nad madridskim Atletikom 4:0.

Interesantno, Akturkoglu je baš prošle sezone dao dva gola za Galatu u mečevima protiv Mančester Junajteda u Ligi šampiona.


tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagKerem AkturkogluBenfikaTurska

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara