""
""

Šreder bacio šampiona na kolena! Memfisova lekcija Denveru - Karter, Gasol i pobeda na 0,7 sekundi! Jokić nije mogao sam (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.16. | 08:11

Kenet Farid se uspavao kod akcije iz auta, koja je Grizlijima donela trijumf... Nemanja Bjelica solidan u porazu od Bruklina, Bojan Bogdanović nešto bolji, Demijan Lilard je gazda Portlanda, Dalas lako s Lejkersima. Nju Orleans tone na dno

Niko nije nepobediv, pa ni šampion! Imali su košarkaši Klivlenda vrlo dobar niz pobeda, šest u nizu. Ali verovatno niko nije očekivao da bismo i drugu godinu zaredom mogli da gledamo nešto slično onome što su Golden Stejt Voriorsi uradili. Za one optimiste u manjini sada su definitivno razrešene dileme. Jer Atlanta je pokorila aktuelnog vladara NBA lige sa 110:106.

Izabrane vesti

U prvom planu bio je talentovani plejmejker Denis Šreder, koji je rekordom karijere kumovao trijumfu i tako konačno stavio tačku na niz od 11 poraza od Klivlenda! Šreder je sa 28 poena (10/16 iz igre), ali i šest asistencija značajno doprineo da Hoksi udare prvi šamar najvećem konkurentu na Istoku i to na protivničkom terenu. Ali je možda i ključnu ulogu u samom finišu imao znatno iskusniji Kent Bazmor. On je, naime, zaustavio veliki nalet Klivlenda i trojkom na tri i po minuta pre poslednjeg zvuka sirene razliku povećao na šest poena (101:95). Kasnije se ispostavilo da je upravo ovaj detalj odlučio pitanje pobednika, jer su Kavalirsi do kraja četvrte deonice bezuspešno kidisali.

Bazmor je na kraju imao 25 poena i šest uhvaćenih lopti, Pol Milsap je ubacio 21, a Dvajt Hauard sedam koševa, s tim što je imao i čak 17 skokova. Kod Klivlenda praktično niko nije imao posebno šutersko veče - Lebron Džejms imao je 23 (8/17 iz igre), Kevin Lav 24 (7/17 iz igre, 12sk), a Kajri Irving 29 poena (11/27 iz igre, 1/7 za tri). Loš šuterski dan domaćina ogleda se i u procentu ubačnih trojki, koji je na utakmici iznosio tek 26,2% (11/42).

Prava drama u Tenesiju i pobeda Grizlija nad Denverom rezultatom 108:107. Iz odbojke! Heroj Memfisa bio je Mark Gasol koji je ubacio pobednički alej-up uz zvuk sirene. 

Moraće mladi tim Nagetsa još mleka da popije kako bi mogao da stane na crtu prekaljenim kajlama NBA košarke, ali u odlučujućem trenutku utakmice uspavao se Kenet Farid. Jedan od najiskusnijih igrača Denvera nije obraćao pažnju toliko na Gasola, koliko je osmatrao Karterove poglede. Upravo tu grešku legendarni as pretvorio je u pobedničku asistenciju španskom centru, koji je jednim kratkim dodirom usmerio loptu na pravo mesto i doneo radost celom Fedeks forumu

A nekoliko minuta ranije delovalo je da Denver ipak može do pobede. Jedan od onih koji je u finišu zadavao najveće muke domaćinu bio je Nikola Jokić. Upravo je supertalentovani srpski reprezentativac pokrenuo Denver iz „mrtve tačke“ i nekim vrlo bitnim potezima usmerio svoj tim na pravi put. Ali nije vredelo. Nije vredela trojka za preokret na četiri i po minuta pre kraja, ni duga dvojka na ulasku u poslednja tri minuta meča. Kao ni njegovih 12 poena, (4/10 iz igre), pet skokova, dve asitencije i ukradena lopta za 28 minuta na terenu. Doduše, dobio je i nekoliko važnih lekcija u direktnom duelu sa Majkom Konlijem, za budućnost. 

Na kraju je prevagu ipak odnelo - iskustvo. A upravo su Karter i Gasol bili najefikasniji igrači Grizlija. Čuveni Vinseniti je pokazao da i na pragu 40. godine i dalje ima baruta u njegovim rukama, pa je na kraju imao 20 poena, a jedan poen manje njegov španski kolega. Zek Rendolf je skupio 16 poena i osam skokova. Kod gostiju Emanuel Mudijaj je uknjižio 23, a Danilo Galinari 21 poen.

Bruklin je na svom terenu rutinski dobio Minesotu, uprkos vanserijskoj igri Endrjua Viginsa. Prvi pik sa NBA drafta 2014. godine odigrao je najbolju utakmicu dosadašnje karijere, ali njegovih 36 poena nisu donela prevagu u borbi s Netsima. Odličnu rolu kod domaćina pružio je Bruk Lopez sa 26 poena, a put do pobede raskrčio je zajedno s Trevorom Bukerom (15p, 9sk), Šinom Kilpatrikom (14p, 5sk), Rondeaom Holis Džefersonom (13p, 4sk) i Bojanom Bogdanovićem (13p). Kod Vulvsa odličan je bio i Karl Entoni Tauns sa 21 poenom i sedam skokova, dok je Nemanja Bjelica za 12 minuta na parketu skupio po pet koševa i skokova. 

NBA - REZULTATI

Klivlend - Atlanta 106:110
/Irving 29 - Šreder 28/

Memfis - Denver 108:107
/Karter 20 - Mudijaj 23/

Bruklin - Minesota 119:110
/Lopez 26 - Vigins 36/

Portland - Finiks 124:121
/Lilard 38 - Bledso 31/

LA Lejkers - Dalas 97:109
/Klarkson 22 - Barns 31/

Sakramento - Nju Orleans 102:94
/Kazins 28 - Dejvis 34/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksDemarkus KazinsDenis ŠrederDenver NagetsEntoni DejvisKent BazmorLebron DžejmsMark GasolMemfis GrizlisMinesota TimbervulvsNBA ligaNemanja BjelicaNikola JokićNju Orleans PelikansSakramento KingsVins Karter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara