Igor Milanović (©Starsport)
Igor Milanović (©Starsport)

Ikona srpskog vaterpola na klupi zagrebačkog velikana: Igor Milanović preuzima Mladost

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 14:19

Sedmostruki evropski prvak ima novog trenera

Tavorila je Mladost nekoliko godina, jedan od najvećih hrvatskih timova nije imao zapažene rezultate ni u domaćim okvirima - barem ne onakve kakvi priliče renomeu kluba - a kamoli na međunarodnoj sceni. Ovoga leta započet je ambiciozan plan, cilj je povratak Zagrepčana u evropski vrh, no nije sve krenulo u skladu sa očekivanjima.

Mladost nije uspela da se plasira u Ligu šampiona, prokockala je ogromnu prednost protiv Radničkog u Kragujevcu, te morala da se zadovolji Evrokupom. Ni u Jadranskoj ligi se na startu nije proslavila, klub se zahvalio treneru Damiru Vinceku, razrešio ga je dužnosti, a kormilo će preuzeti - Igor Milanović!

Izabrane vesti

Vratiće se ikona srpskog vaterpola na mestu uspeha, u klub u koji je došao kao velika zvezda pre raspada Jugoslavije i sa kojim je dva puta osvajao Ligu šampiona. Mladost mu je od 1989. do 1991. bila međustanica između Partizana i Crvene zvezde, i sredina u kojoj je ostavio dubok trag. Jer, sa njom je bio i prvak zajedničke države, podigao je pehar u Superkupu Evrope, ali i Mediteranskom kupu.

Kucnuo je čas da otvori novo poglavlje u trenerskoj karijeri i da posle godinu i kusur dana pauze ponovo stupi na dužnost. Prethodni klub koji je vodio bio je Olimpijakos, a bio je kormilar Partizana, Pro Reka, Crvene zvezde, Novog Beograda, Galatasaraja...

Klupa Mladosti je upražnjena, sva je prilika da će je popuniti Igor Milanović, osim ukoliko ne dođe do veleobrta u poslednji čas. Imaće kvalitetan i poprilično iskusan sastav na raspolaganju: Josipa Vrlića, Konstantina Harkova, Antu Vukičevića, Andriju Bašića, Mislava Vrlića, Ivana Buljubašića, Luku Bukića, Franka Lazića, Matijasa Biljaku, golmana Ivana Marcelića.

Dosta zvučnih imena, međutim, mnogo toga što u igri sedmostrukog evropskog prvaka ne štima, ponajviše zbog neuigranosti, jer su svi pobrojani vaterpolisti ovoga leta stigli u klub sa Save. Mladost je upisala tek jednu pobedz iz tri utakmice u Jadranskoj ligi, a grupnu fazu Evrokupa otvorila je porazom posle izvođenja peteraca od Solnoka.

Igor Milanović će imati pune ruke posla po dolasku u Zagreb, ali i sastav sa kojim može na svim frontovima da napravi zapažene rezultate.


tagovi

Vaterpolo transferiVK Mladost ZagrebIgor Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara