""
""

Peta runda pripala Sparsima: Karter i Novicki se „povampirili“, ali su odgovor imali Dankan i Parker (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.05.14. | 08:55

Hjuston je na krilima Hauarda i Lina vratio seriji neizvesnost, dok je Toronto umalo prokockao 26 poena viška

San Antonio Sparsi nalaze se na korak od plasmana u drugi krug! Veliki teksaški derbi je i po treći put pripao Mamuzama, najviše zahvaljujući tandemu Dankan - Parker, koji je uspeo da neutrališe vrhunsku igru Vinsa Kartera i Dirka Novickog i slavi sa 109:103.

Vremešni dvojac Dalasa odigrao je najbolju plej-of partiju još od 2010, odnosno 2012. godine, Karter je ubacio čak sedam trojki za ukupno 28 poena, dok je Novicki dodao 26, od toga čak 14 u poslednjoj četvrtin,  žestoko namučivši učenike Grega Popoviča, ali je, u najbitnijim momentima odbrana zakazala. To su Sparsi iskoristili i kaparisali i treću pobedu u seriji.

Izabrane vesti

Prelomni trenutak meča viđen je u poslednjem kvartalu. Novicki je pogodio sedam od osam šuteva u tom periodu, a u momentu kada je imao priliku da trojkom potpuno anulira prednost rivala, ali je promašio... Što je već u narednom napadu kaznio Parker dugom trojkom, koja je pokrenula pobedničku seriju Sparsa za rezultat 105:96, posle čega više nije bilo povratka za goste.

Francuski as imao je 23 poena, dok su dabl-dabl učinke imali Spliter (17p, 12sk) i Dankan (16p, 12sk). Interesantno, po prvi put u ovoj seriji ekipa Dalasa nijednog trenutka nije imala vođstvo, iako je imala pet prilika da rezultat preokrene, nijednu nije iskoristila...

Rakete iz Hjustona vratile su se u život! Na krilima razigranih asova Dvajta Hauarda i Džeremija Lina ekipa Kevina Mekhejla je uspela da izbegne ispadanje iz Zapadne Konferencije trijumfom nad Portlandom rezultatom 108:98. 

Dok je gorostasni centar upisao 22 poena i 14 skokova i bio vođa defanzive, popularni Linseniti je dao toliko potreban vetar u leđa sa klupe, pošto je meč završio sa 21 poenom (9/15 iz igre) i dve ukradene lopte.

Interesantno, na drugoj strani Demijan Lilard je postao prvi igrač još od Tima Hardaveja iz 1991. godine koji je u svojoj prvoj plej-of seriji uspeo da upiše 125 poena i 35 asistencija. Ipak, njegova odlična igra (26p, 7sk, 6as), u kombinaciji sa 27 poena i tri blokade Veslija Metjuza nije bila dovoljna za pomalo neočekivani trijumf Portlanda i prolaz u naredno kolo...

Pitanje pobednika rešeno je u poslednjih četiri minuta susreta. Posle jednog neiskorišćenog napada gostiju, Harden je uspeo da "proda" fintu Batumu, prošeta se kroz kompletnu odbranu rivala i protne loptu kroz obruč za rezultat 100:96. Odlična defanziva Raketa naterala je Trejlblejzerse da veže nekoliko promašaja, nakon čega je domaćin laganim ritmom priveo meč kraju i vratio seriji neizvesnost.

Imali su čak 26 poena prednosti u jednom trenutku, što su Bruklin Netsi uspeli da stignu, ali su na kraju košarkaši Toronto Reptrorsa ipak uspeli da upišu i treći trijumf u plej-of seriji i tako dođu na korak od velikog slavlja – 115:113.

Odlična igra Kajla Lourija i rekordnih 36 poena došli su kao lek u borbi sa Džonsonom (30p, 5sk, 3as) i Teletovićem (17p, 7sk), a pomoć je imao u Derozanu, koji je ubacio 23 poena i tome dodao šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte za vrlo važan trijumf i rezultat 3:2 u seriji.

NBA - PLEJ-OF, PETI MEČEVI - REZULTATI:

San Antonio – Dalas 109:103
Toronto – Bruklin 115:113
Hjuston – Portland 108:98

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vins KarterNBA ligaDirk NovickiDalas MaveriksToni ParkerTim Dankan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara