Ima li Boston petlju da završi sve u Klivlendu?

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.05.18. | 15:49

Kavsi moraju da idu na sve ili ništa

Atmosfera u svlačionici Bostona bila je slavljenička posle završetka pete utakmice finala Istoka. Jasno je, Kelti su bili i te kako srećni što su nadigrali Klivlend posle dva uzastopna poraza i što su došli u poziciju da iz dve „meč-lopte“ dođu do prvog finala NBA lige posle osam godina, odnosno šanse da se bore za prvu titulu još od 2008. godine!

Ali, niko u Bostonu ne razmišlja o koracima pre onog najbitnijeg - da se dobije Klivlend još jednom.
„Na pravom smo putu, tačno tamo gde želimo da budemo. Sada moramo da izvučemo samo još jednu pobedu“, rekao je Markus Moris posle utakmice.

Izabrane vesti

Morisove reči možda i najbolje opisuju fini balans između činjenice da tim prihvata uspeh koji mu se nudi, ali i zadržava kritičnu dozu gladi za uspehom protiv tima koji godinama unazad nema alternativu na Istočnoj obali.

Ali, Kavsi se ne predaju unapred, iako su svesni da je pred njima gotovo nemoguća misija. Drže glave gore, ali nema dileme da krajičkom oka gledaju ka Lebronu Džejmsu i nadaju se da bi njegovo zdravstveno stanje moglo da bude drastično bolje od onog viđenog u petoj utakmici. Gledajući iz sadašnje perspektive, hvataju se za slamku, iako je najbolji igrač današnjice. Osim ako neko konačno ne istupi i preuzme deo odgovornosti.

Lebron Džejms je bio vidno iscrpljen u petoj utakmici i praktično celo drugo poluvreme nije bio svoj. Uzdisao je teško i s bolnom grimasom na licu pokušavao da izvuče poslednji atom snage. I pored toga odigrao je daleko najbolje od svih raspoloživih snaga u timu, ali se i tada dosta potrošio. Toliko da je možda, nesvesno, unapred potpisao kapitulaciju celog tima. Ali, nije to njegova krivica. To je tema za razmišljanje ostalih članova rostera i trenera Tajrona Lua.

Strateg Kavsa veruje da bi stvari mogle da se promene na pozitivno u Kviken Loans Areni.
„Da, moramo da imamo pravi pristup utakmici. Znamo da igramo kod kuće i da moramo da ih pobedimo. Ne možemo da dođemo na naš teren i da se nadamo da ćemo prosto da pobedimo. Sviđa mi se šta smo uradili na defanzivnom planu u poslednje četiri utakmice, čak i u ovoj prethodnoj u Bostonu. Ako nastavimo da igramo odbranu na isti način, imamo dobru šansu. Znam da ćemo šutirati bolje i igraćemo još bolju odbranu“, kaže Lu. 

Boston ima gotovo idiličnu situaciju, da na terenu najvećeg protivnika napravi nešto veliko i ode korak dalje. Pitanje je samo - ima li Boston petlje da završi sve u Ohaju? 

Bred Stivens se pokazao kao strašan trener, ima u timu člana drugog najboljeg defanzivnog tima NBA lige, Ala Horforda, koji je u ovoj seriji gotovo nezaustavljiv, a u rotaciji su momci gladni slave. Ipak, na drugoj strani je i dalje aktuelni vicešampion, sa sve jednim od najboljih igrača u istoriji NBA lige...

NBA - FINALE ISTOKA

02.30: (1,35) Klivlend (14,0) Boston (3,70)
/Boston vodi sa 3-2 u seriji/

Foto: Action Images


tagovi

Boston SeltiksKlivlend KavalirsLebron DžejmsBred Stivens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara