""
""

Gasol otkazao Špancima igranje na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.05.13. | 20:49

As Lejkersa potvrdio da neće igrati na najvećoj smotri evropske košarke zbog operacije tetive kolena

 

Zvanični šampion Evrope u košarci, reprezentacija Španije doživela je težak udarac uoči početka priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 4. septembra održava u Sloveniji. Prva zvezda i najbolji igrač ekipe Pau Gasol, ptovrdio je večeras da zbog povrede otkazuje učešće na pomenutom takmičenju.

Izabrane vesti

Gasol se obratio javnosti saopštenjem na zvaničnom sajtu KS Španije i otkrio da iz zdravstvenih razloga ne može da pomogne Crvenoj furiji na Evrobasketu u Sloveniji.
„Sa ciljem da izbegnem dalje probleme u budućnosti, odlučio sam da se 9. maja podvrgnem jednostavnoj operaciji tetive u kolenu. Posle konsultacija sa lekarima i procene o uslovima rehabilitacije, sa žaljenjem sam doneo odluku da ne igram na narednom Evropbasketu u Sloveniji. Glavni cilj mi je da budem spreman za sledeću sezonu i da pomognem reprezentaciji na Svetskom prvenstvu koje se 2014. godine igra na našem terenu u Španiji“, poručio je Gasol.

Pretpostavlja se da će SP 2014. godine biti i oproštajno takmičenje od dresa nacionalnog tima za Gasola, Navara i još neke članove zlatne generacije španske košarke.

(FOTO: Action images)


tagovi

Evrobasket 2013EvroligaEvropaLos Anđeles LejkersNBA ligaPau GasolŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara