Lukas Moura (Rojters)
Lukas Moura (Rojters)

Ima 30 i kusur, ali i dalje je klasa: Lukas Moura sa dva gola nokautirao Vasko

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 04:55

Fenomenalna partija ofanzivca Sao Paula

Godine polako stižu, postaje se sve sporiji, ali to nikako ne smeta majstoru kakav je Lukas Moura da sa dva gola potpiše pobedu Sao Paula nad Vasko de Gamom - 3:0.

Daleko je to od onih dana kad je žario i palio u dresu PSŽ-a i Totenhema, pre godinu dana se vratio kući, u klub u kojem je napravio prve fudbalske korake i opet pokazao da jednim potezom može da prelomi utakmicu. Sve je za domaće krenulo idealno. Poveli su u ranoj fazi meča kad je Lusijano šutem sa distance krunisao lepu akciju svog tima.

Izabrane vesti

Trgnuo se Vasko posle ove situacije, malo je falilo da Filipe Kutinjo izjednači rezultat, ali je lopta prošla tik pored stative. Pablo Vegeti je nedugo zatim raspalio sa 20 metara, ali ni on nije mogao da savlada Rafaela. Samo što je počeo drugi deo, magija u izvedbi Lukasa Moure, koji je vukao loptu barem 70 metara i onako kako je mnogo puta to radio, poslao loptu u dalji ugao za erupciju oduševljenja. Mora se priznati da navijači Sao Paula drugačije reaguju na pojavu Moure na terenu.


On je to itekako znao da im vrati, a kako je odigrao, ne bi bilo čudno ni da dobije pesmu. Iako jedan od najnižih na terenu, sredinom drugog poluvremena je posle kornera postigao gol glavom, za definitivnu potvrdu trijumfa. Kutinjo i drugovi su isprašeni i to na individualni kvalitet samo jednog igrača. Da, Lukas Moura je sam dobio Vasko de Gamu, nije preterivanje.

Manje drame viđeno je u drugom meču između Fortaleze i Atletiko Mineira. Domaćin je poveo preoko Marinja, da bi Mineiro izjednačio preko Fausta Vere početkom drugog poluvremena. Htela je Fortaleza tri boda, zato što bi to značilo da bi se dodatno približila vodećim timovima, međutim, dva crvena kartona su naterala izabranike Huana Vojvode da se povuku i prepuste inicijativu gostima. Imao je Atletiko Mineiro 12 minuta nadoknade u drugom delu, ali za to vreme nisu uspeli da zatresu mrežu i slađi bod ostaje u Fortalezi.





tagovi

Sao PauloVasko de Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara