"Kevin Durent se oporavio od povrede"
"Kevin Durent se oporavio od povrede"

Elis pokvario Rouzovo veče, Toronto i Golden Stejt su nezaustavljivi! Durant se vratio, ali je grmljavina i dalje tiha! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.12.14. | 08:54

Aktuelni MVP lige Kevin Durant odigrao je svoj prvi meč u tekućoj sezoni, ali ni njegovih 27 poena nisu pomogli Oklahomi da slavi u Nju Orleansu - 104:112

Kevin Durent se oporavio od povrede

Dalas je zahvaljujući Monti Elisu slavio u Čikagu nakon drame i dva produžetka- 132:129, dok je Oklahoma poražena na gostovanju Nju Orleansu uprkos povratku prve zvezde Kevina Durenta- 104:112. Golden Stejt je stigao do desete uzastopne pobede savladavši Orlando trojkom Stefa Karija u poslednjim sekundama- 98:97, dok je Toronto nastavlja da vlada Istokom nakon trijumfa nad Sakramentom- 117:109.

Izabrane vesti

Derbi večeri odigran je u Čikagu, a Bulsi i Mavsi apsolutno su opravdali taj epitet pruživši svim ljubiteljima košarke dramu sa čak dva produžetka, a možda i najbolji meč u dosadašnjem toku sezone. Na kraju je kao pobednik izašao Dalas- 132:129, iako je Elis u samom finišu regularnog dela na mišiće izvukao produžetak za svoj tim i uprkos tome što im je Derik Rouz nakratko pokvario slavlje kada je pogodio neverovatnu trojku od table u poslednjim sekundama prvog produžetka. Najzaslužniji za trijumf ekipe Rika Karlajla bio je Monta Elis koji je zatrpao koš Čikaga sa 38 poena, Čendler Parsons dodao je 24, dok je Dirk Novicki zabeležio 22 poena, sedam skokova i čak deset asistencija. Iako je Rouz umalo postao novi-stari heroj Bulsa, učinkom se najviše istakao Pau Gasol koji je utakmicu završio sa 29 poena i 14 skokova, Džimi Batler je dodao 23 pogotka, osam skokova i sedam uspešnih dodavanja, a Rouz se zaustavio na 18 poena i 10 asistencija. Solidan je bio i Nikola Mirotić koji je postigao 15 poena.

Trener gostiju Karlajl imao je šta da kaže o Elisovoj partiji nakon završetka meča, pogotovo o pogođenim penalima kojima je doneo produžetke svojoj ekipi.
Broj šuteva koje je uzeo bio je malo neobičan za naše uslove, ali kada god nam je bilo potrebno da neko pogodi važan šut ili odigra važan napad on je to uradio. Jedna od najtežih stvari u košarci je da stanete na liniju slobodnih bacanja kada se lomi utakmica i kada znate da nema više vremena i pogodite tri vezana penala. On je stao na tu liniju, verovao je i rutinski pogodio sva tri’’, oduševljeno kaže strateg Dalasa

Vest večeri je bio i povratak Kevina Durenta koji je letos doživeo povredu stopala, ali ni sa njim u timu Oklahoma još uvek ne izgleda kao ekipa koja pretenduje na sam vrh Zapada. Nju Orleans je bio bolji od Tandera- 112:104, a najefikasniji u pobedi domaćina bio je Tajrik Evans sa 30 ubačenih poena, dok je Entoni Dejvis postigao pet manje i dodao 10 skokova. Individualno gledano, Durentov povratak protekao je prilično uspešno pošto je prva zvezda Oklahome postigla 27 poena pokazavši da je povreda prošlost. Kao i obično, pratio ga je Rasel Vestbruk sa 21 pogotkom, sedam uspešnih dodavanja i šest skokova.
Verovao sam u sebe. Znao sam da nisam u formi u kakvoj bih voleo da budem, to je očigledno, ali sam se osećao dobro na terenu. Moram da nastavim ovako i da igram dobro u kontinuitetu kako bih došao do te forme. Za to će biti potrebno da prođe neko vreme, ali ne želim da tražim izgovore. Kada izađem na teren hoću da odigram najbolje što znam bez obzira na sve i da budem najbolji lider ovog tima koji mogu da budem’’, rekao je nakon svog ovosezonskog debija Durent.

Toronto i Sakramento su, s druge strane, u međusobni duel ušli dez svojih najboljih igrača Demara Derouzana i Demarkusa Kazinsa. No, Reptorsima to nije smetalo da zabeleže novu, 14. pobedu u Kaliforniji - 117:109 i učvrste se na čelu istočne konferencije. Kajl Lauri ponovo je bio najbolji u kanadskoj ekipi sa 27 poena i 13 uspešnih dodavanja, a pomoć je imao u Terensu Rosu koji je meč okončao sa 20 pogodaka. S druge strane, Ben Mekelmor je postigao 20 poena za Kingse, dok je Rudi Gej ubacio jedan manje, ali to nije mnogo pomoglo Sakramentu protiv najboljeg tima Istoka.

Golden Stejt nastavlja trku sa Memfisom i pobedom nad Orlandom - 98:97 Ratnici su se izjednačili na čelu Zapada sa Grizlijima upisavši 15. trijumf uz samo dva neuspeha. Međutim, nije sve išlo tako glatko kako se očekivalo, meč je bio prilično ujednačen, a pobedu domaćinu doneo je Stef Kari pogotkom za tri poena u poslednjih trenucima meča. Najefikasniji u timu Stiva Kera bio je upravo sjajni plejmejker sa 22 ubačena poena, a ispratio ga je kao i obično Klej Tompson koji je postigao dva poena manje. Orlando je u meč ušao bez najboljeg igrača Nikole Vučevića, te je u njegovom odsustvu najviše povukao Viktor Oladipo koji je zabeležio 27 poena, a Kajl O’Kvin dodao je 21 uz 11 skokova.

NBA:

Klivlend – Milvoki 111:108
Atlanta – Boston 109:105
Detroit – LA Lejkers 96:106
Njujork – Bruklin 93:98
Čikago – Dalas 129:132
Nju Orleans – Oklahoma 112:104
Denver – Portland 103:105
Finiks – Indijana 116:99
Sakramento – Toronto 109:117
Golden Stejt – Orlando 98:87

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BulsDalas MaveriksDerik RouzKajl LauriKevin DurantMonta ElisNBA ligaNju Orleans PelikansStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara