Nesreća nikad ne ide sama, Benfika bivšem treneru mora da isplati 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 16:50

Lisabonski gigant blizu konačnog dogovora sa Rodžerom Šmitom oko sporazumnog raskida saradnje

Benfika trpi ozbiljne udarce sa svih strana, oni finansijski su odavno poznati, a stigli su novi u vidu sumnjivih radnji bivšeg predsednika Luisa Felipea Vijere, kojeg optužuju da je "kupovao" bodove od Vitorije Setubal tako što joj je uzimao igrače i omogućavao joj finansijsku stabilnost, pa lisabonskom gigantu preti izbacivanje iz svih takmičenja na period od čak tri godine. Na sve to se nadovezala i nova vest koju je objavio tamošnji Rekord, a ona kaže da Orlovi moraju da isplate 10.000.000 evra bivšem treneru Rodžeru Šmitu.

Nemac je imao ugovor do 2026. godine, ali su loši rezultati uticali na to da bude smenjen krajem avgusta. Od tog trenutka dve strane su pregovarale o sporazumnom raskidu saradnje, a Rekord saznaje da je konačan dogovor blizu. Može se reći da je Benfika solidno prošla, s obzirom da se prvobitno pominjala cifra od 30.000.000 evra odštete.

Izabrane vesti

"U procesu smo raskida. Pregovaramo sa advokatom Rodžera Šmita, ali brojke o kojima čujemo, tih 30.000.000 evra, nikada ne bismo platili. Nikada nismo ni bili blizu toj cifri", rekao je nedavno u intervjuu sadašnji predsednik Benfike Rui Kosta.

Legendarni fudbaler nje nedavno izjavio i da je otkaz Šmitu stigao prekasno. Nasledio ga je Bruno Laž, koji je ekspresno preporodio ekipu i ostvario pet pobeda na isto toliko mečeva. Laž je još u Beogradu pričao da njegova ekipa razmišlja samo o igri i sportskim rezultatima, a ne o dešavanjima vezanim za klub. Međutim, o tome se sve zvučnije priča, gomilaju se novi problemi, pa ostaje da se vidi kakav će to uticaj imati na buduće rezultate slavnog kluba.


tagovi

Rodžer Šmit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara