Fakundo Kampaco probija odbranu Zvezde (©Starsport)
Fakundo Kampaco probija odbranu Zvezde (©Starsport)

Kad izađeš goloruk na Kralja, nemaš šta da tražiš: Zvezda se u Madridu provela kao bosa po trnju

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.10.24. | 22:46

Crveno-beli bez udarnog dvojca Džoel Bolomboj - Nemanja Nedović lako i brzo pali u sudaru sa Realom u okviru petog kola Evrolige (95:72). Fakundo Kampaco briljirao protiv bivšeg kluba

Em su u Madrid krenuli bez povređenog Džoela Bolomboja, em su tamo ostali i bez rovitog Nemanje Nedovića koji je iz predostrožnosti preskočio večerašnji duel. I tako, goloruki, bez najjačih oružja u svom arsenalu, košarkaši Crvene zvezde su mogli samo da se poklone Kralju. Crveno-beli su posle poraza od Barselone, sada uknjižili još jedan od Reala koji je u svojoj kući bio bez milosti prema značajno oslabljenom protivniku. Borila se četa Janisa Sferopulosa koliko je za to imala moći, ali je pala već u prvom poluvremenu i na kraju izgubila rezultatom 95:72 (22:10, 24:19. 25:25, 24:18). čime je upisala drugi neuspeh u Evroligi iz pet odigranih kola.

Bez dva najbolja igrača u ovom delu sezone, crveno-beli su i pre prvog podbacivanja svoje šanse merili sa promilima. Kada je utakmica zvanično i počela, te šanse su postale još manje. Serijom 10:2 je domaćin brzo zagospodario terenom. Tačno je znao gde i koga da napadne. Nije Real od juče pa da ne ume da iskoristi protivnikov hendikep.

Izabrane vesti

U početnih par minuta, svaka lopta je išla na Edija Tavaresa. Fakundo Kampaco kao da je imao sistem za navođenje pošto je bez gledanja, kroz noge, iz okreta, ma na sve moguće načine upošljavao svog centra koji se u debelo oslabljenom reketu, sladio kako je stigao.

Otvorio je trener Sferopulos utakmicu sa Urošem Plavšićem na "petici" jer nije imao kud. Bila je ovo idealno konstruisana situacija da prošlogodišnji centar Mege pokaže da na njega može ozbiljno da se računa u Evropi. Želja je bila prisutna i to ne može niko da mu oduzme, međutim nešto konkretnije nije doneo. Zapravo, potpuno je bio ugušen od strane svojih težinskih i visinskih kolega sa druge strane.

Da ne bude da se sva krivica svaljuje na njega, potrudili su se i Kodi Miler-Mekinatjer, Miloš Teodosić i Ajzea Kenan koji nisu mogli da trče sa Kampacom, Hezonjom, Musom pa ni Ljuljom koji je opet imao nekoliko svojih prepoznatljvih poteza.

Pozitivan utisak u prvih 20 minuta su kod beogradskog tima ostavili Majk Daum, Jago Dos Santos i Nikola Kalinić, zasigurno i najratoborniji pojedinci u ovom timu. Rvao se Kalinić koliko je mogao, Jago pokušavao da brzinom iznenadi, međutim sve je to bilo kratkog daha.

Na kraju prve deonice je razlika već bila dvocifrena (22:10), da bi u drugih deset minuta ona dodatno porasla. Deficit je iznosio najviše 18 poena, da bi na semaforu pri odlasku na veliki odmor stajalo ogromnih 46:29.

Objektivno, nisu crveno-beli mogli više. Bez dva glavna strelca i sa pojedincima koji su silom prilika po prvi put u ovoj takmičarskoj sezoni dobili veću minutažu, čudo nije bilo moguće. Čak ni zaštitni znak u vidu kompaktne i čvrste odbrane nije bio na istoj razini kao u nekim prošlim duelima. Ono što su mogli jeste da ne dozvole da se protivnik igra sa njima i čini šta mu je milo. U par navrata jeste, ali je sveukupno pokazala želju da igra do kraja i do maksimuma. Trenutnog maksimuma.

Bilo je dobrih momenata i u drugom poluvremenu. Na dva minuta pre kraja je Zvezda napravila mini-seriju od 0:9 posle koje je strateg domaćina, Ćus Mateo zatražio tajmaut. Jedan od retkih večeras. Spustili su gosti minus na podnošljiv, ali su svaki put momci u belim dresovima imali odgovor. Jednostavno, nisu dopustili Zvezdi da uopšte pomisli kako može da pokvari već unapred upisano slavlje.

Poslednji kvartal su i jedni i drugi odigrali za utisak. Real malo da zabavi publiku, Zvezda da se kući vrati sa glavnom na ramenima. Ovaj prvi je uspeo u svojoj nameri. Za ovog drugog je to upitno.

Do kraja meča najviše poena u pobedničkom timu su sakupili Džanan Musa (17p.) i Kampaco (13p., 6as.), dok je kod srpskog i regionalnog šampiona najefikasniji, a ujedno i jedini dvocifreni bio Miloš Teodosić sa 11 poena. Crveno-beče naredne sedmice čeka dupli evroligaški program i najpre gostovanje razigranom Žalgirisu u sreda, pa onda i dolazak Panatinaikosa u dvorani "Aleksandar Nikolić" u petak.

REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA 95:72

(22:10, 24:19, 25:25, 24:18)

Dvorana: "Vizink centar"

Sudije: Mehdi Difala, Rain Perandi, Hjug Tepenir

Real Madrid: Abalde 9, Kampaco 13 (6as.), Rejtan-Mejs 3 (4sk., 4as.), Gonzales 2, Hezonja 7 (5sk., 6as.), Musa 17, Dek 10 (5sk.), Gej 2, Ibaka 5 (6sk.), Tavares 12 (6sk.), Ljulj 3 (5as.), Endiaje 12 (6sk.)

C. zvezda: Miler-Mekintajer 5, Kenan 7, Teodosić 11 (4as.), Davidovac 3 (7sk.), Mitrović 6 (4sk.), Lazić 3, Kalinić 9 (4sk.), Dobrić 2, Daum 8, Giedraitis 3, Plavšić 7, Dos Santos 8

EVROLIGA

5.kolo

Sreda

Partizan Mozzart Bet - Virtus Bolonja 69:70

/T. Džons 20 - Klajburn 27/

Četvrtak

Žalgiris - Makabi 78:63

/Ulanovas 14 - Li 17/

Monako - Pariz 80:86

/Žaite 13 - Šorts 28/

Baskonija - Alba 80:57

/Hauard 26 - Hermanson 16/

Olimpija Milano - Anadolu Efes 84:96

/MIrotić 29 - Brajant 19/

Real Madrid - Crvena zvezda 95:72

/Musa 17 - Teodosić 11/

Petak

19.45 (1,70) Fenerbahće (15,00) Panatinaikos (2,40)

20.30 (1,15) Barselona (20,00) Asvel (6,50)

20.45 (3,20) Bajern (16,00) Olimpijakos (1,45)



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Real MadridEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara