Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos kratak: Nismo bili dovoljno čvrsti

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 23:29

"Bilo je trenutaka kada smo loše čitali igru na obe strane terena i moramo iz toga da naučimo", rekao je trener crveno-belih posle poraza od Reala u Madridu

Težak, zasigurno najteži poraz ne samo u ovogodišnjoj Evroligi, već u celoj dosadašnjoj sezoni je zabeležila Crvena zvezda u Madridu (95:72). Znatno oslabljena, bez odgovora na visinsku prednost rivala, crveno-beli su položili oružje protiv Reala i tako upisali drugi uzastopni neuspeh u elitnom takmičenju. Trener regionalnog i srpskog prvaka, Janis Sferopulos je posle meča bio kratak u svom komentaru istakavši da njegov tim nije bio dovoljno čvrst da bi se suprotstvaio ovakvom rivalu.

"Mislim da nismo igrali čvrsto koliko smo hteli, to je najbitnije. Trebalo je da budemo agresivniji, da igramo bolju odbranu, naravno. U napadu da igramo pametnije. Bilo je trenutaka kada smo loše čitali igru na obe strane terena i moramo iz toga da naučimo", rekao je Sferopulos.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Ćus Mateo je naglasio da je ovo bila najkompletnija partija njegovog tima u aktuelnoj sezoni.

"Defanzivno sigurno najkompletnija partija. Mislim da smo igrali jako dobro, tražimo ovakvu konstantnost od početka sezone. Kontrolisali smo njihove šutere, veoma dobro smo odradili posao u odbrani i u skoku. Na taj način moramo da odrastemo. Nastavićemo da radimo svakog dana. To je ključno. Tokom duge sezone kao što je ova, gde igramo u dva takmičenja, verovatno ćemo imati uspone i padove. Bili smo veoma loši na početku, ali radimo na tome i nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Doći će neki teški trenuci, ali moramo da budemo tu jedni za druge da bismo bili u vrhu tabele na kraju", kazao je Mateo.

Crveno-beli naredne nedelje najpre u sredu idu na noge sjajnom Žalgirisu koji se nalazi na vrhu tabele sa skorom 4-1, dok potom u petak dočekuju evropskog prvaka, Panatinaikos u dvorani "Aleksandar Nikolić" zbog zauzetosti Arene usled održavanja teniskog ATP turnira.


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosKK Real MadridĆus MateoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara