Delije na stadionu Luj II (©AFP)
Delije na stadionu Luj II (©AFP)

U Monaku oprezniji nego pre dve godine: Zvezdi manje karata za navijače

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 23:47

"Znamo da su izgubili od Intera, ali ne dolaze ovde da gledaju nas kako igramo", upozorava ofanzivni vezista Kneževa Lamin Kamara

Kada su pre dve godine u Ligi Evrope gostovali u Monte Karlu, navijači Crvene zvezde na raspolaganju su imali kompletnu južnu tribinu stadiona Luj II. Na duel sa Monakom doputovalo ih je oko 1.500, međutim, za novi okršaj sa Kneževima broj ulaznica koji su crveno-beli dobili za svoje pristalice je dosta manji.

S obzirom na to da je u utorak (18.45) reč o utakmici Lige šampiona, kao i da je Monako u mnogo boljoj formi nego 2022. u ovo vreme, interesovanje navijačima francuskog kluba je veće nego tada, pa je beogradskom klubu prosleđeno svega 800 ulaznica, odnosno pravilnikom UEFA propisanih pet odsto od ukupnog kapaciteta (oko 16.000 mesta).

Izabrane vesti

Tribine stadiona Luj II su, ipak, retko kada bile skroz popunjene - čak je i za utakmicu sa Barselonom u prvom kolu elitnog takmičenja bilo praznih mesta - tako da nema sumnje da će navijači Crvene zvezde uspeti da se snađu i dođu do dodatnih ulaznica za neke druge tribine osim one predviđene za goste.

Monako je uoči duela sa crveno-belima odigrao 0:0 kod kuće sa Lilom, ali i pored toga deli prvo mesto na tabeli Lige 1 sa Pari Sen Žermenom, dok je u prva dva kola Lige šampiona osvojio četiri boda pobedivši Barselonu kod kuće sa 2.1 i igravši 2:2 sa Dinamom u Zagrebu.

"Pristupamo utakmici sa Crvenom zvezdom kao i svakoj drugoj. Pokušaćemo dobro da se pripremimo i upišemo novu pobedu kod kuće. Znamo da su izgubili od Intera, ali ne dolaze ovde da gledaju nas kako igramo. Potreban nam je dobar rezultat kako bismo pojačali samopouzdanje pred derbi u Nici", istakao je ofanzivni vezista Kneževa, Lamin Kamara.

I mladi napadač Džordž Ilenihena duel sa Crvenom zvezdom vidi kao priliku da se napravi dobra uvertira za lokalni derbi sa Nicom u narednom kolu francuskog prvenstva.

"Koncentrisani smo na te dve utakmice, ali idemo jednu po jednu. Prvo Crvena zvezda, pripremamo se u miru za tu utakmicu, pa ćemo posle razmišljati o derbiju. Dobro je što ponovo igramo kod kuće, pred našim navijačima koji nam svojom pozitivnom energijom daju vetar u leđa", rekao je 18-godišnjak koji je prošlog leta plaćen Antverpenu skoro 20.000.000 evra.

Podsećanja radi, prethodna dva duela Crvene zvezde i Monaka, 2022. u Ligi Evrope, završena su pobedama francuskog tima - 1:0 u Beogradu i 4:1 u Monte Karlu.


tagovi

MonakoLiga šampionaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara