Žarko Lazetić (Star Sport)
Žarko Lazetić (Star Sport)

Lazetiću izraelski Klasiko, Baharu nije pomogao ni Ksander Severina

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 21:49

Makabi iz Tel Aviva na neutralnom terenu Tedi stadiona u Jerusalimu savladao jednog od glavnih rivala u borbi za titulu (2:0) i napravio značajnu bodovnu zalihu na tabeli

Došao je Žarko Lazetić letos u Tel Aviv, na klupi Makabija nasledio Robija Kina i već u prvoj utakmici doneo najvećem izrealsom klubu trofej Superkupa. U Ligi Evrope je uprkos vrlo solidnom izdanju protiv Brage, ostao bez ijednog boda nakon dva kola, ali u domaćem prvestvu već u ranoj fazi nagoveštava da bi sa popularnim Žutima mogao da odbrani titulu. Večeras je u izraelskom klasiku njegova ekipa nadigrala i pobedila Makabi Haifu nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Baraka Bahara - 2:0.

Nije izrelski stručnjak pobedio ni pre godinu dana kada je Lazetić sa TSC-om gostovao Crvenoj zvezdi na stadionu Rajko Mitić (1:1), a večeras je srpski strateg uspeo da napravi značajnu bodovnu zalihu na čelu tabele. Najtrofejniji izraelski tim skočio je na 19 bodova, a drugoplasirana Haifa ostala na 13.

Izabrane vesti

Odbranom nomimalnog domaćina na neutralnom terenu Tedi stadiona u Jerusalimu komandovao je Nemanja Stojić i mreža Makabija ostala je netakunuta iako je gost prednjačio i u posedu (65%), kao i u broju udaraca - 12 ukupno, pet u okvir.

Velikan sa Blumfilda je izveo blickirg sredinom prvod dela, golovima Kanihovskog i Madmona u 18. i 23. minutu došao do kapitalne prednosti, a ostatak utakmice podredio njenom čuvanju. Pokušao je Bahar od poluvremena sa džokerom Ksanderom Severinom, ali bivši krilni napadač Partizana nije pomogao da se stvari u derbiju zakuvaju.

Lazetić od starta sezone radi sjajan posao sa Makabijem. Dobio je šest od sedam prvenstvenih utakmica uz gol razliku 13:3 i za sada je njegov tim jedini u izraelsoj eliti koji nema poraz. Čeka se evropski prvenac, odnosno prva pobeda na međunarodnoj sceni. Neće biti lako srpskom treneru u 3. kolu Lige Evrope pošto na stadion Partizana dolazi Real Sosijedad.



tagovi

Žarko LazetićMakabi Tel AvivBarak BaharMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara