Frenk Kaminski (©MN Press)
Frenk Kaminski (©MN Press)

Kaminski slobodan igrač, za Sanse bi bio više luksuz nego potreba

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 00:28

Posle sezone za zaborav u Partizanu, izgleda da nema ništa od najavljenog povratka u NBA

Može Frenk Kaminski da se pohvali sa preko 400 utakmica u NBA, ali iako je letos dogovorio povratak u Finiks Sanse, za koje je nastupao od 2019. do 2022. godine, čini se da od novog mandata u najjačoj ligina svetu nema ništa.

Iskusni centar iza sebe ima sezonu za zaborav u dresu Partizan Mozzart Beta. Iako je došao kao neko ko bi iskustvom trebalo da pomogne u napadu na trofej ABA lige i plasman u plej-of Evrolige, otišao je bez trofeja i na mala vrata. U 30 utakmica u elitnom takmičenju prosek mu je bio 8,9 poena, 3,4 skoka i 1,6 asistencija, a klub je napustio odmah po porazu od Crvene zvezde u finalu plej-ofa regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Otud je i vest da se vraća u Finiks bila prilično iznenađujuća, međutim, američki mediji javljaju da Kaminski ipak nije uspeo da se izbori za mesto u timu koji će predstavljati Sanse u sezoni pred nama.

"Zadržavanje Kaminskog koštalo bi Sanse preskupo u vidu poreza, iako bi imao ugovor na minimalnu platu, tako da bi njegovo angažovanje više predstavljalo luksuz nego potrebu", navodi se u jednom od tekstova na američkim portalima koji su preneli vest novinara Majkla Skotoa o odluci Finiksa da otpusti bivšeg igrača Partizana.

Tokom osam sezona provedenih u NBA ligi 31-godišnji Frenk Kaminski je igrao za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston, a prosečno je beležio 8,8 poena i 3,8 skokova tokom nešto manje od 20 minuta u igri po meču.



tagovi

Frenk Kaminski JuniorFiniks SansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara