(©Reuters/AFP)
(©Reuters/AFP)

Prozivka za Klopa: Jesi li zaboravan i lud?! Sa Ćabijem uvek dramatično, Lever samo tako zna (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.10.24. | 17:27

Navijači Majnca razočarani Jirgenovom odlukom da prihvati ponudu Red Bula, podigli su transparent i podsetili ga kako je nekada govorio…

Neguju tradicionalne vrednosti u Nemačkoj, navijački pokret je izuzetno jak, a Lajpcig je maltene svima trn u oku. Jer, je po njihovom mišljenju veštački klub, korporacijski, odudara od svega onoga za šta se bore. I, verovatno, ništa nije moglo tako da ih zaboli kao ‘izdaja’ Jirgena Klopa.

Prihvatio je ‘čovek iz naroda’ ponudu Red Bula, biće ‘globalni šef za fudbalske operacije’ i razočarao veliki broj Nemaca. Navijačima Majnca je utakmica sa Lajpcigom, u kojoj je njihov klub poražen – 2:0 (2:0), došla kao poručena da kažu šta misle, da Jirgena Klopa prozovu.

Izabrane vesti

Igračku karijeru završio je u Majncu, na istom mestu počeo trenersku i pitao bezmalo za sve. Bio mu je odskočna daska za Borusiju Dortmund, kasnije i Liverpul, a danas su najvatrenije pristalice, na stadionu na kome je sedam godina šefovao, podigle transparent na kome je pisalo: “Jesi li zaboravio sve što smo učinili za tebe da bi postao to što jesi? Jesi li lud?”

Niz pitanja, a onda i mali podsetnik na to kako je Jirgen Klop govorio, zašto je Nemcima bio uzor… Zalagao se za stvari za koje se i oni bore, i držao je do reči.

Volim ljude do tačke kada me razočaraju”.

Po mišljenju mnogih, petljanjem sa Red Bulom sve je pogazio…

Mala pobeda na tribini, a na terenu – poraz. Lajpcig je prevazišao krizu, ne kuburi više sa efikasnošću. Mada, realizacija je i dalje problematična. Stvorio je sijaset šansi, dao dva gola, mogao je još koji Majncu.

Ćavi Simons se sredinom prvog poluvremena prošetao kroz odbranu domaćina. Primio je loptu, okrenuo se, povukao. Imao je pred sobom auto-put, mogao je da bira gde će i kako će da puca. Pa, i kada. Toliko su mu prostora ostavili, a to se ne završi dobro po protivnika. I kod drugog gola holandski vezista umešao je svoje prste, započeo je napad koji je iz peterca krunisao mađarski štoper Vili Orban.

Lajpcig je sačuvao prvo mesto, Bajern u najboljem slučaju može da mu se pridruži na vrhu, da budu poravnati. Utakmica u Majncu je bila ‘najnezanimljivaja’, najmanje efikasna. Na preostale četiri palo je čak 16 golova! Dakle, četiri u proseku.

Najviše je ‘otišlo’ na utakmicu u Menhengladbahu, gde je Borusija nekako izašla na kraj sa Hajdenhajmom – 3:2 (1:1). Frajburg je za poluvreme bacio na kolena Augzburg – 3:1 (3:0), identičnim rezultatom Hofenhajm je došao do pobede protiv Bohuma, a najluđe je bilo u – domu šampiona.

Mora da bude ludo, mora da bude dramatično sa Ćabijem Alonsom i Leverkuzenom. Prvak Nemačke samo tako i zna. Nizu je došao kraj, oreol nepobedivosti je iščezao, međutim, i dalje Bajer radi neverovatne stvari i ponekad je neshvatljivo kako stiže do pobeda, kao danas protiv Ajntrahta – 2:1 (1:1).

Veliku grešku napravili su Lukas Hradecki i Džonatan Ta u završnici, finski golman napucao je defanzivca, prazan je bio gol, ali Ugo Ekitike nije uspeo da smesti loptu u mrežu. Ajntraht je mogao do boda, sve mu se otvorilo, ali prethodno se Leverkuzen ispromašivao. Ali, i nakon te situacije.

Florijan Virc imao je priliku za treći i stavljanje tačke. Viktor Bonifejs doneo je pobede šampionu, ali i dosta ‘brljao’ za njegove standarde. U prvom poluvrmemenu promašio je penal, u nastavku ‘mrtvu’ šansu. Glavom sa ivice peterca. Robert Andrih je, uz Nigerijca, uspeo da matira Kevina Trapa, a jedini precizan hitac za Ajntraht ispalio je Omar Marmuš. Egipatski vihor pogodio je sa bele tačke i već sada je na koti od devet golova samo u Bundesligi. Nije ni čudo što ga mnogi vide kao naslednika Mohameda Salaha u Liverpulu…

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - Sankt Pauli 2:1 (1:0)

/Bensebaini 43, Girasi 83 - Smit 78/

Subota

Menhengladbah - Hajdenhajm 3:2 (1:1)

/Itakura 22, Klajndinst 62, 75pen - Leo 12, Piringer 80/

Bajer Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt 2:1 (1:1)

/Andrih 25, Bonifejs 72 - Marmuš 16pen/

Frajburg - Augzburg 3:1 (3:0)

/Grifo 34, Lajnhart 37, Ginter 45+1 - Tic 65/

Hofenhajm - Bohum 3:1 (1:0)

/Kramarić 11, Batler 65, Tabaković 90+3 - Gamboa 76/

Majnc - RB Lajpcig 0:2 (0:2)

/Simons 20, Orban 37/

18.30: (1,37) Bajern Minhen (5,60) Štutgart (8,50)

Nedelja

15.30: (3,40) Holštajn Kil (3,40) Union Berlin (2,15)

17.30: (2,15) Volfzburg (3,45) Verder (3,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajer LeverkuzenAjntraht FrankfurtRB LajpcigMajnc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara