Zoran Popović (@MN Press)
Zoran Popović (@MN Press)

Samo da je Popović dobro... A, Železničar je pobedio i bez njega

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.10.24. | 17:46

Utakmicu u Bačkoj Palanci, u kojoj su Pančevci savladali Tekstilac sa 2:0, obeležila teška povreda iskusnog golmana gostiju

Zanatsko je pravilo da u izveštaju sa utakmice najpre treba naglasiti rezultat i, evo, ispunićemo formu - Železničar je pobedio Tekstilac u gostima sa 2:0. Ali, sve što se dešavalo u susretu 12. kola Mozzart Bet Superlige u Bačkoj Palanci ostalo je u senci desetominutnog prekida između 20. i 30. minuta, najpre dok se ukazivala pomoć na licu mesta Zoranu Popoviću, a onda i dok su kola hitne pomoći odvezla iskusnog golmana Pančevaca.

Dobio je vrlo jak udarac u glavu, pošto su, u borbi za loptu, u njega uklizali Ukačukvu i Milikić i bilo je vrlo neprijatno gledati te scene sve dok se nekadašnji rezevrni čuvar mreže Crvene zvezde nije koliko-toliko podigao na noge. Što je najgore za Železničar, to nije bio jedini peh koji ih je zadesio ovog popodneva. Nedugo zatim povredio se i Milikić, zamenio ga je Milunović, kome će je pred kraj poluvremena pukla arkada, a trener Marko Savić ionako nije mogao da računa na Mitrovića, Stojanovića, Lokosu, Pirgića...

Izabrane vesti

Pokazala je i ova utakmica da se ne izlazi tako lako iz krize, ali i da se, očito, ne pobeđuje tako lako Tekstilac u gostima. Železničar je prekinuo svoj niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu i protivnikov od četiri vezana meča bez poraza na domaćem terenu, ali tako što je za trijumf strepeo sve do poslednjih trenutaka. Vođstvo je doneo, ko bi drugi, Lazar Romanić, pošto je u 52. minutu nadskočio protivničke štopere i sjajno glavom reagovao na centaršut najboljeg aktera utakmice Marka Ćurića sa leve strane, a tačku je doslovno u poslednjim sekundama sudijske nadoknade stavio Frensis Eze.

Upravo se trenutak povrede Popovića može uzeti kao prelomni trenutak u odnosu snaga u prvom poluvremenu. Pre toga, Železničar je bio potpuno dominantan tim i nije poveo samo zahvaljujući Bojanu Braću, koji je zabeležio nekoliko bravuroznih intervencija, posebno onu u petom minutu, kada je vrhom kopačke ispružene noge zaustavio pokušaj Branislava Kneževića. Cvetković je bio vrlo agilan po levom krilu, Ćurić je pravio pometnju konstantnim ubacivanjem između defanzivnih linija domaćeg tima, ali sve je to nekako utihnulo nakon pomenute prinudne pauze.

Tekstilac je došao do daha, a u jeku perioda u kojem su domaći navijači negodovali jer je sudija Ilić u par navrata progledao kroz prste Pančevcima, ne pokazavši im žute kartone, posebniu Sekuliću nakon što je zaustavio Davidovića u naletu, tim iz Odžaka imao je svoju najbolju šansu, ujedno i jedini udarac na gol u prvom poluvremenu. Iznenada je Nikola Skrobonja ostao sam i u odličnoj poziciji, ali je traljavo šutirao pa je rezervista Nović uspešno intervenisao.

U drugom poluvremenu, ipak, na terenu je postojao samo jedan tim. Nizale su se kao na traci prilike ispred gola domaćina. Onu jednu iskoristio je Romanić na centaršut Ćurića, ali pre, a naročito posle toga, ispromašivao se Knežević, pa onda je i Cvetković za delić sekunde zakasnio na oštru loptu koju je sa boka uputio Eze, toliko da su gosti imali osnova da strepe da ne budu kažnjeni za tolike silne promašaje.

I to se umalo dogodilo u 74. minutu, kada su Nović i Sanogo kardinalno pogrešili kombinujući pred svojim golom, a šansa rezerviste Miloša Kapura bila je iz kategorije onih koje je teže promašiti nego realizovati, mada je Nović delimično ispravio svoju grešku i zakačio tu loptu.

Nije finiš meča protekao bez uzbuđenja, najpre je Leontije Vasić zarasdio direktan crveni kerton zbog prekršaja kao poslednji igrač odbrane, a iz tog slobodnog udarca, Grgić je pogodio živi zid, lopta je pala pravo na volej Razak Jusifu, usledio je projektil ka golu domaćih, lopta je pogodila prečku, pala tu negde oko gol-linije, ali milimetri su delili Železničar od drugog pogotka na meču.

Poslednju šansu za izjednačenje propustio je još jedan igrač sa klupe Nikola Kodžić, sa svega par metara glavom je tukao preko gola. Usledio je protivudar Pančevaca, Eze je iskoristio razređenost protivničke odbrane i svoju brzinu, savladao je Braća i duplirao prednost svog tima za konačnih 2:0.

TEKSTILAC - ŽELEZNIČAR 0:2 (0:0)

/Romanić 52, Eze 90+4/

Bačka Palanka. Stadion: Slavko Maletin Vava.

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija).

Žuti kartoni: Jočić, Ukačukvu, Ilić (Tekstilac), Ćurić, Konatar, Eze, Grgić (Železničar).

Crveni karton: Leontije Vasić (Tekstilac) u 87. minutu.

TEKSTILAC (4-2-3-1): Brać 6,5 - Luković 6, Sredojević 6, Marjanović 5,5, Ilić 5,5 (od 66. Kodžić) - Vasić 5, Jočić 5,5 (od 56. Marčić 6) - Davidović 6,5, Đurić 5,5 (od 56. Regan 5,5), Skrobonja 5,5 (od 71. Stojanović) - Ukačukvu 5 (od 66. Kapur 5).

ŽELEZNIČAR (4-1-4-1): Popović (od 25. Nović 6) - Jusif 6,5, Sekulić 6, Milikić 6 (od 35. Milunović 6,5), Konatar 6 - Sanogo 6 - Jevremović 6 (od 46. Eze 7), Ćurić 7 (od 71. Vukojević), Knežević 6, Cvetković 6,5 (od 71. Grgić) - Romanić 7.

Igrač utakmice: Marko Ćurić (Železničar) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 12. KOLO:

Petak:

Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1 (3:0)

/L. Ilić 4, 34, 44, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 0:0

TSC - Radnički 1923 0:2 (0:1)

/Stankovski 2, Golijanin 84/

Subota:

OFK Beograd Mozzart Bet - Spartak 1:1 (1:0)

/Flajter 9 pen - Todoroski 90+4/

Tekstičac - Železničar 0:2 (0:0)

/Romanić 52, Eze 90+4/

Jedinstvo - Vojvodina u toku

Nedelja:

17.00: (2.00) Mladost (3.45) IMT (3.80)

Ponedeljak:

16.00: (4.40) Novi Pazar (3.50) Partizan (1.85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Železničar PančevoTekstilac OdžaciZoran PopovićLazar Romanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara