©Reuters
©Reuters

Raspad u odbrani, jalovo u napadu: Dejan Stanković se verovatno kaje što je doveo pulena iz Mađarske (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 17:37

Tim srpskog stručnjaka već sada može da se oprosti od borbe za titulu, Spartak doživeo najubedljiviji poraz u poslednjih godina

Ne da ne ide sve po planu uprave, već po planu ne ide velika većina stvari. Spartak iz Moskve je prethodnog leta doveo nekolicinu igrača veoma interesantnih biografija, činilo se je u prelaznom roku obavljen korektan i da će uslediti napad na vrh tabele. Tek je druga polovina oktobra, a tim Dejana Stankovića već sada može da se oprosti od borbe za šampionski pehar, kog na Otkritje Areni nema od 2017. godine. Spartak je poražen od Krasnodara 0:3 (0:2) u utakmici 12 kola Premijer lige Rusije, što znači da sada zaostaje 11 bodova za Bikovima, a 10 za drugoplasiranim Zenitom.

Posebno kivan Dejan Stanković može da bude na jednog od dvojice igrača koje je prethodnog leta doveo iz svog prethodnog kluba Ferencvaroša. Surinamski štoper Mijenti Abena za sada nije pokazao da je dovoljno kvalitetan da bi zajedno sa Srđanom Babićem činio štoperski tandem moskovskih crveno-belih. Abena je direktan krivac kod drugog primljenog gola Spartaka, kada je izgubio loptu na 20 metara od gola i dozvolio rivalu da lako da gol u nadoknadi prvog poluvrmena. Nije se 30-godišnjak proslavio ni prilikom situacije u osmom minutu, kada je vidno kasnio u blok i dozvolio Zelenorćaninu Kevinu Leniniju da pogodi za vodeći gol. Da poraz bude preneražavajuć, doprineo je autogolom Paragvajac Hesus Medina.

Izabrane vesti

Nije blistao Spartak ni pre ovog vikenda, ali kao da su utakmici protiv najboljeg tima Rusije u dosadašnjem toku sezone ogoljene sve mane. Stankovićev tim osvojio je samo pet od mogućih 15 bodova iz poslednjih pet utakmica i sada je tek šesti na tabeli, značajno ispod očekivanja. Teško je reći da li je napad ili odbrana veći problem Spartaka, uzimajući u obzir da je domaćin do 85. minuta jalovo napadao. Mogao je Teo Bongonda da popravi utisak u finišu i donese Spartaku smanjenje zaostatka, ali je sa nekoliko metara udaljenosti od gola rivala uspeo da pogodi prečku.

Jedino što bi možda moglo da uteši Stankovića jesu reči generalnog direktora Spartaka Sergeja Šavla od juče, kada je rekao da je čitava tekuća sezona pripremna za sledeću u kojoj bi trebalo da bude napadnuta titula. Bilo da su ovo kao što Šavlo kaže pripreme ili ne, za sada ništa ne ukazuje da će Spartak u bližoj budućnosti biti kadar da se porve za titulu sa Zenitom i Krasnodarom.

Ako negde vlada totalno drugačije raspoloženje od onog na Otkritje Areni, to je upravo u Krasnodaru. Bikovi su posle tri remija u prva tri kola, zabeležili i devetu pobedu zaredom u domaćem prvenstvu i sada u lideri sa bodom više od drugoplasiranog Zenita. Sve miriše na reprizu prethodne sezone i uzavrelu bitku za titulu u Rusiji do poslednjeg kola.


RUSIJA 1 – 12. KOLO

Petak

Akron Toljati – Zenit 0:5 (0:3)

/Mostovoj 16, 39, Kasijera 45, Gondu 52, Artur 85/

Ahmat – Fakel 2:3 (2:1)

/Talal 13, Kamilov 33 – Kaštanov 16, 90+4, Markov 77pen/

Subota

Nižnji Novgorod - Rostov 1:1 (0:0)

/Carukjan 75 - Osipenko 90+2/

Himki - Lokomotiva Moskva 2:0 (0:0)

/Bakaev 54, 60/

Spartak Moskva - Krasnodar 0:3 (0:2)

/Lenini 8, Sa 40, Medina ag 90+6/

18.00: (5,00) Dinamo Mahačkala (3,45) CSKA Moskva (1,78)

Nedelja

15.30: (2,25) Orenburg (3,45) Krilja Sovjetov (3,15)

18.00: (3,80) Rubin (3,50) Dinamo Moskva (2,00)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Dejan StankovićSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara