Aleks Ris (AFP)
Aleks Ris (AFP)

Iz šanka u najjači tim Zapada: Radio selidbe, uhapšen zbog alkohola - ovo je novi centar Oklahome

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 17:53

Sem Presti opet izvukao nebrušeni dijamant, centra sa zanimljivom životnom pričom

Novi deo slagalice Oklahoma Siti Tandera je Aleks Ris, koji je stigao da pokrije pozicije krilnog centra i centra zbog povrede Ajzee Hartenštajna. Bivši centar Njujork Niksa moraće na pauzu zbog povrede u predsezoni i Sem Presti je odlučio sa Majkom Denjoom da je najbolje da dovedu bivšeg studenta univerziteta Alabama. Prošle sezone igrao je za razvojni tim Portland i nastupao je za TrejlBlejzerse u letnjoj ligi, a sada mu se posrećilo da dobije nezagarantovani ugovor i bude u rosteru od 15 igrača prošlosezonskog najboljeg tima Zapada u regularnoj sezoni.

Aleks Ris ima zanimljivu priču jer je posle završetka univerziteta zamalo odustao od košarke u potpunosti. Imao je mentalnih problema i rekao je da više neće igrati košarku. Otišao je drugim putem i našao posao koji nema veze sa košarkom. Radio je kao šanker, pre nego što se vratio košarci.

Izabrane vesti

Košarkaš iz Alabame je od malih nogu igrao košarku i odmah se video njegov talenta, posebno u srednjoj školi gde je napravio ime koje je brzo zapamćeno. Sa 25 poena i 10 skokova u proseku u srednjoj školi, uz osvojene brojne individualne nagrade, pokazao je da je ozbiljan igrač, čime je dobio poziv koledža Alabama, spreman da digne igru na viši nivo. Svi su verovali da će biti ozbiljno dobar košarkaš, ali na koledžu se nije sve dobro poklopilo kao u srednjoj školi.


Da li je bilo do teže konkurencije, do manjka fizičke i mentalne pripreme za košarku, nešto nije bilo u redu. Iako je par puta zasijao i pokazivao napredak, njegova poslednja sezona bila je veoma loša jer je imao samo pet poena i tri skoka u proseku. Sve to ga je mentalno iscrpilo i odlučio je da napusti košarku. Radio je posle koledža kao šanker i uz to i selidbre, pa je sa dva posla okupirao sebe i mislio da je završio sa košarkom zauvek.

Ipak, nije mogao toliko dugo bez parketa. Vratio se ove godine, igrao za razvojni tim Portlanda i kasnije u letnjoj ligi pokazao da može da doprinese nekom timu kojem bi dobrodošle njegove usluge, što su bili Oklahoma Siti Tanderi. Nešto su videli u njemu i na kraju su ga potpisali, pa će biti rezervni centar, koji može da pokrije i poziciju krilnog centra.


Novi igrač Tandera je pored šankeraja i selidbi imao problema kada je sa 20 godina uhapšen jer je pijan šetao Stilman bulevarom. Prema izveštaju policije, bio je pretnja za druge i za sebe, zbog čega je uhapšen i izašao je sa plaćenom kaucijom od 300 dolara.

Sada je vreme da pokaže svima da ima to u sebi.


Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara