""
""

Toronto nije ponižen - Toronto je urnisan u Klivlendu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.16. | 08:29

Lebron Džejms i društvo pokazali da Reptorsi nemaju više šta da traže...

Košarkaši Toronta možda mogu da se pohvale kako su dva puta zaredom dobili Kavalirse na svom terenu i izjednačili rezultat u finalu Istoka, ali ono što su doživeli u tri meča u Klivlendu govori da nisu dovoljno kvalitetni za veliko finale i da je ovo njihov maksimum. Međutim, peti okršaj dva tima probudio je u Lebronu Džejmsu i društvu bes koji se skupljao prethodnih dana, a konačni proizvod iskaljene negativne energije je poniženje Toronta od 116:78 (37:19, 28:15, 35:26, 16:18).

Izabrane vesti

Nije potrebno isticati da je sve bilo gotovo pre nego što je publika imala priliku da kupi hot-dogove, pivo i ostale grickalice, zavali se u stolicu i počne da posmatra dešavanja na terenu. Do kraja prve deonice bilo je 18 poena razlike, do odlaska na veliki odmor Klivlend je imao 34 koša prednosti, a do kraja i 43 poena viška! 

Kavalirsi su „kliknuli“ od samog starta i uspostavili surovu kontrolu na obe polovine terena, što je rezultovalo time da Toronto dobije sporednu ulogu na ovoj utakmici. Lebron Džejms, Kajri Irving i Kevin Lav na kraju su zajedno imali čak 71 ubačen poen, skoro kao ceo sastav Toronta! To dovoljno govori o tome kakvo su šutersko veče imali gosti iz Kanade - nije ga ni bilo. 

Domaćin je brutalnom odbranom isekao sve protivnikove atake u korenu, što je prouzrokovalo da Toronto ima izuzetno niske brojke – 3/17 za tri, 27/69 za dva i 21/35 sa slobodnih bacanja! Kada se na to nadoveže ogromna razlika u broju uhvaćenih lopti (Toronto 22-5; Klivlend 38-10), jasno je da prosto nije bilo statističke kolone u kojoj Klivlend nije izdominirao. Zato je i došao na prag osvajanja konferencijske titule, ali i prilike da se bori za najveću nagradu – šampionski prsten. 

Na kraju Lav je imao 25, a Lebron i Irving po 23 koša. Na drugoj strani Kajl Louri je skupio 13, a Demar Derozan 14 poena. Ujedno, to su bila jedina dvojica igrača sa dvocifrenim brojkama u redovima gostiju.

Šesta, možda i poslednja utakmica u seriji igra se u noći između petka i subote od dva časa i trideset minuta posle ponoći, a domaćin je Toronto.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKevin LavKajri Irving

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara