(©Reuters)
(©Reuters)

Mesi: Kad igram u Argentini osećam se ponovo kao dečak

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 10:13

„Nemam nikakve pomisli o penziji, samo želim da igram i uživam“, kaže fudbalski genije

Daleko od toga da Lionel Mesi igra s pola snage za Inter Majami, ruši i postavlja rekorder i u MLS ligi, ali u poslednje tri-četiri godine kada obuče dres reprezentacije Argentine, kao da se podmladi, dobije neku dodatnu snagu, volju, želju...

Da je tako, svedoči i žetva najvećih trofeja sa plavo-belima. A, Mesi ne planira da se zaustavi na tome. Iako ima 37 godina, iako su mnogi smatrali da je osvojena svetska titula u Kataru bio njegov oproštajni ples, sve je jasnije da će najbolji svetski fudbaler svih vremena – ili, hajde, jedan od najboljih, da se ko ne uvredi – igrati i na Mundijalu 2026. godine.

Izabrane vesti

Jer, Mesi možda ne trči kao nekad, ali suva klasa u njegovoj glavi i nogama videla se i sinoć protiv Bolivije (6:0), kada je postigao tri, a asistirao za dva gola.

Širok osmeh pre, tokom i posle meča na „Monumentalu“ svedoče da Mesi uživa na terenu, a dok je tako...

Jako je lep osećaj kada doživite ovakvu naklonost svog naroda. Ganulo me je kada su skandirali moje ime“, priznao je Leo posle utakmice u Buenos Ajresu.

O nekakvoj penziji nema ni govora.

„Nikakve datume ili granice nisam postavio kada je u pitanju moja budućnost. Samo želim da uživam na terenu. Sada mi je lepše nego ikad da budem ovde, da osetim tu ljubav svog naroda, jer znam da bi ovo mogli da budu neki od mojih poslednjih mečeva“.

Upravo ta ljubav veća nego ikad, koja je eksplodirala nakon prve osvojene Kopa Amerike, pa preko Katara do novog kontinentalnog trofeja, daju krila argentinskom genijalcu.

„Sve me ovo nosi. Uživam u sreći što sam ovde. Bez obzira na godine, kada dođem ovde ponovo se osećam kao dečak, jer mi godi ovaj tim. Dok god se osećam dobro i dok god mogu da igram onako kako želim, nastaviću da uživam na terenu“, poručio je Mesi.

Za Argentince – muzika za uši!


tagovi

Lionel Mesifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara