Lionel Mesi (Reuters)
Lionel Mesi (Reuters)

Meeesi, Meeesi, Meeesi!!! Šou mađioničara u svojoj tvrđavi za 20 čudesnih godina u fudbalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.10.24. | 04:36

Tri gola i dve asistencije na obeležavanju velikog jubileja

Krcat Monumental je dočekao argentinsko božanstvo i još jednom uživao u magiji koja u svetskom fudbalu traje punih 20 godina!

Masa je napustila tvrđavu Lea Mesija potpuno raspamaćena pošto mu je pre toga neprekidno skandirala Meeesi, Meeesi, Meeesi...

Izabrane vesti

Tačno pre 20 godina, 16. oktobra 2004. godine, Leo Mesi je debitovao u prvom timu Barselone protiv Espanjola pošto su stariji igrači nagovorili trenera Rajkarda da mu pruži šansu. I počela je najveća priča u istoriji fudbala...

Tačno dve decenije kasnije, preko 80.000 ljudi je napustilo Monumental nakon što su svedočili još jednoj magičnoj noći popularnog Pulge. Tri gola i dve asistencije u pobedi nad Bolivijom 5:0 u kvalifikacijama za Mundijal 2026. gde će Leo i Argentina braniti titulu iz Katara. I gde će se verovatno okončati karijera Najvećeg.

Pobeda nad Bolivijom će ostati u senci iako je najubedljivija u selektorskoj eri Lionela Skalonija i ukupno najubedljivija u istoriji argentinskog fudbala u kvalifikacijama za Mundijal.

Šou Mesija je jedino o čemu će se pričati narednih dana u Argentini. Iako Leo nije Riverov, Monumental je njegov. Argentina nikada sa Mesijem nije izgubila na svom najvećem stadionu. Ovo večeras joj je bila 21. pobeda sa Mesijem u 26 utakmica. A Leo se potrudio da je svi zapamte...

Ustvari, nije se čak ni trudio. Kod njega to prirodno ide tek tako. Teče. Uopšte nije forsirao, a na kraju je sve došlo na svoj mesto i učestvovao je u pet od šest golova. Jednostavno, lepi mu se za nogu. Kao kod prvog gola u 19. minutu kada mu se lopta odbila u noge posle greške Suareza i dodavanja Martineza. Nije imao kud osim da je šutne u mrežu.

Potom je umalo postigao gol direktno iz kornera!

Kasnije ga je više zanimalo da namešta nego da daje golove. Lautaru je vratio asistencijom iz slobodnjaka u 43. minutu, a onda i drugom partneru iz napadačkog trilinga Hulijanu Alvarezu. Izašao je sam na golmana u nadokandi vremena i rešio da pokloni gol mladom saigraču. Bila mu je to 57 asistencija u dresu sa državnim grbom. Još jedna mu fali da izjednači svetski rekord reprezentativnog fudbala koji drži Lendon Donovan.

Nije mu se izlazilo, igralo mu se, pa se lepo zabavljao u nastavku pored uplašenih Bolivijaca koji su samo čekali da se agonija završi. Iako su pre nekoliko dana savladali Kolumbiju, van svoje nadmorske visine su lak plen za svetske prvake.

Menjao je Sakloni u drugom poluvremenu, ali Mesija nije vadio. I čarobnjak je najbolje sačuvao za kraj. Nakon šro je rezervista Almada u 69. minutu povisio na 4:0, Mesi je finiš meča obeležio u velikom stilu. U 84. minutu se zaleteo u srce odbrane uspaničenih Bolivijaca i pogodio, a dva samo minuta kasnije ih opet sve promešao i posle duplog pasa sa mladim Nikom Pasom upisao het-trik. Deseti u dresu Argentine što ga čini igračem sa najviše het-trikova u istoriji reprezentativnog fudbala. I sveukupno drugim strelcom. Sa 112 golova u dresu sa državnim grbom je na drugom mestu prestigao iransku legendu Ali Dajia i ispred je sada samo večiti rival Kristijano Ronaldo sa 133 pogotka. Bio mu je to i 101. gol otkako u reprezentaciji nosi broj 10. Uz 49 asistencija. Na 154 utakmice. Monstrum!

Monumental je poslednje minute utakmice posvetio skandiranju idolu nacije. I nakon 20 godina fudbala na vrhunskom nivou, Lionel Mesi je sposoban da publiku baci u trans. Legenda živi i traje.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 10. KOLO

Utorak

Kolumbija – Čile 4:0 (1:0)

/Sančes 34, Dijaz 52, Duran 82, Sinistera 90+3/

Sreda

Paragvaj - Venecuela 2:1 (0:1)

/Sanabrija 59, 74 - Aramburu 25/

Urugvaj - Ekvador 0:0

Argentina - Bolivija 6:0 (3:0)

/Mesi 19, 84, 86, Martinez 43, Alvarez 45+3, Almada 69/

02.45: (1,20) Brazil (6,50) Peru (16,0)



tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara