"Duo fantastiko"
"Duo fantastiko"

Sparsi u problemu, Durantula se razgoropadio! Džejms i drugari završili posao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.16. | 08:14

Tanderi bolji od San Antonija (111:97), Klivlend se plasirao u finale Istočne konferencije

Duo fantastikoKada Kevin Durant igra na svom najvišem nivou onda malo kome ima spasa. To je na svojoj koži osetio i San Antonio. Sparsi su poraženi na gostovanju sa 97:111, a popularni Durantula je postigao čak 41 poen! U drugom poluvremenu je šutirao 10 od 13, postigao je 17 poena u poslednjoj četvrtini, a sa takvom njegovom igrom ishod je bio jasan - 2:2 u seriji.

Očekivali smo da će ova serija biti zanimljiva - to smo i dobili. Sudar dve od verovatno četiri najbolje ekipe u šampionatu za sada opravdava epitet derbija.

Izabrane vesti

Tokom prvog poluvremena Sparsi su imali prednost, ali su zato u drugom poluvremenu Tanderi izašli veoma motivisano i zbrisali goste sa parketa. Pored Kevina Duranta koji je bio blistav, Rasel Vestbruk je dodao 14 poena i 15 skokova Vejers je dodao 17, Adams 16, Kanter 11.

Razlog ovako slabe partije ekipe Grega Popoviča možemo pronaći u procentu šuta. Sparsi su gađali 2/12, a to je premalo za ovaj nivo. Toni Parker je bio najraspoloženiji sa 22 poena, Kavaj Lenard je dodao 21, a Lamarkus Oldridž 20. Boban Marjanović je igrao manje od minuta.

Na radost svih ljubitelja košarke, još ćemo gledati sudare ovih takmaca.

A ako u ovoj seriji ima neizvesnosti, onda je Klivlend svojom dominacijom ubio svako zrno sumnje i trijumfom nad Atlantom upisao prolazak u finale Istočne konferencije rezultatom 4:0. U poslednjem meču Kavalirsi su slavili sa 100:99.

Bila je Atlanta ovoga puta najbliža da dođe do jedne recke. Oldično je započela meč, bila opasna u završnici, ali sve između toga nije valjalo. Paklena trojka Džejms-Lav-Irving je ponovo bila previše nadmoćna. Lav je strpao 27, Džejms i Irving po 21 i Hoksi su mogli da kažu zbogom plej-ofu.

U poraženom timu svakako treba istaći doprinos reprezentativca Nemačke Denisa Šrederea koji je dao 21 poen, Milsap je dodao 19, Sefološa 16. Ipak, da bi se došlo barem do jedne pobede protiv mašine kakva je Klivlend potrebno je još više od ovoga što su Hoksi prikazali.

Kavalirsi su i dalje u ovom plej-ofu bez poraza, a u finalu Istočne konferencije čekaju boljeg iz duela Majami - Toronto u kom Raptorsi imaju prednost od 2:1.

NBA REZULTATI

Atlanta - Klivlend 99:100, rezultat u seriji 0:4
/Šreder 21 - Lav 27/

Oklahoma - San Antonio 111:97, rezultat u seriji 2:2
/Durant 41 - Parker 22/

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKevin LavKevin DurantKajri IrvingAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara