""
""

Oklahoma baca sve karte na sto i pravi kvartet Vejd - Vestbruk - Melo - Džordž?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.17. | 11:09

Dvejn Vejd na novoj prekretnici u karijeri...

Još se nisu umirile strasti zbog dolaska Karmela Entonija, a Oklahoma svoje navijače pokušava da oduševi novim velikim imenom - Dvejnom Vejdom!

Izabrane vesti

Ugledni košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski, nepogrešivo upoznat sa gotovo svim dešavanjima u NBA ligi, javlja da je Dvejn Vejd postigao dogovor sa Čikagom Bulsa o raskidu saradnje, zbog čega je odmah privukao pažnju četiri kluba - Klivlenda, Majamija, San Antonija i Oklahome! 

Vejd se u rodni Čikago vratio posle zlatnih godina u Majamiju, ali je njegova avantura sa Bulsima trajala samo jednu sezonu. I to - turbulentnu. Bilo je dosta nemira u svlačionici nekadašnjeg NBA šampiona, govorilo se o podelama igrača na klanove i tome da mlađi igrači ne poštuju starije, zbog čega je još jedna sezona otišla u propast. A posle odlazaka Džimija Batlera i Ražona Ronda i Vejd je izrazio želju da ode iz Junajted Centra. 

Seo je za sto sa vodećim ljudima kluba i dogovorio da dobije čiste papire za odlazak, ali tako što će Čikagu da vrati 8.000.000 od ukupno 23.800.000 dolara, koliko je zaradio prošle sezone. 

Sada je dobio pozive četiri kluba, a prema određenim procenama najbliži je prelasku u Oklahomu! 

Što bi, u datim okolnostima, bio i najinteresantniji rasplet, pošto ga u gradu usred pustinje čeka starosedelac Rasel Vestbruk, ali i novopečeni Tander Pol Džordž, dok je Karmelo Entoni na pragu ozvaničenja saradnje. 

Zbog činjenice da je dobio Mela i Džordža od Njujorka i Indijane u zamenu za Viktora Oladipa, Domantasa Sabonisa, Enesa Kantera, Daga Mekdermota i pika druge runde, košarkaški poklonici prepuni su reči hvale za Oklahominog Generalnog menadžera Sema Prestija, koga vide kao ključnog čoveka u izradi celog sadašnjeg rostera. Što Tanderima, bez obzira da li Vejd dođe ili ne, daje legitimno pravo da se bore za najviši plasman u Zapadnoj konferenciji. 

Uz eventualni dolazak Dvejna Vejda, NBA bi verovatno dobio novi omiljeni projekat navijača. 

Ali, ozbiljni faktori su i Klivlend, San Antonio i Majami, koji takođe imaju svoje adute za jednog od najboljih plejmejkera novijeg doba. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BulsDvejn VejdMajami HitNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara