""
""

Košarkaši CSKA o kriterijumu suđenja, Zvezdinom ponosu, odbrani, revanšu u Beogradu, Teodosiću...

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 09:44

Oseća se veliki respekt Armejaca pred revanš u Areni

Na teži način nego što je to bilo ko mogao da zamisli, CSKA je u dve utakmice protiv Crvene zvezde uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige. Armejci su na jedvite jade uspeli da se spasu Zvezdinog brejka i sa 2:0 dolaze na treću utakmicu u Beograd.

Izabrane vesti

Iako nije uspela da napravi brejk, Zvezdina najvea pobeda je što je Armejcima poslala ozbiljnu poruku da ova serija neće biti završena tako lako kao što su očekivali i da će morati da proliju mnogo znoja da bi se dokopali očekivanog plasmana na fajnal-for. Već iz izjava košarkaša CSKA posle druge utakmice se vidi da je respekt prema Zvezdi porastao u odnosu na početak serije.
„Drugi meč je bio teži i na fizičkom i na psihološkom planu. Ni ona prva utakmica nije bila laka iako smo pobedili sa 10 razlike. Međutim, ovog puta se igrala košarka na fizikalije. Sudije su dozvolile nešto oštriju igru, tako da je cela utakmica bila poen za poen. Ne želim da se vadim na svežinu. Nismo ušli s pravom koncentracijom u meč. Ipak, u četvrtoj četvrtini smo uspeli da se izdignemo zahvaljujući odbrani. Najvažnija stvar u plej-of utakmicama je odbrana. Ko bude žešći i jači u odbrani, prolazi dalje“, rekao je posle meča Nikita Kurbanov.

Amerikanac Kori Higins očekuje još teži posao u Beogradu...
„Dozvolili smo im da nas pobede u prvih 20 minuta jer su fizički bili jač.i. Ali u drugom poluvremenu smo se probudili. Posle poluvremena smo podigli inteniztet igre i na taj način izvukli pobedu. Plej-of je i znali smo da možemo da očekujemo seriju ozbiljnih utakmica. Oni imaju sjajan tim i vrhunski su profesionalci. Imaju ponos tako da niko od nas nije očekivao da će nam se oni tako lako predaju. Mislim da nas u Beogradu očekuju mečevi slični ovima. Međutim, sada moramo od početka da igramo ozbiljno, a ne da se budimo tek u drugom poluvremenu“, istakao je Higins.

Njegov zemljak Aron Džekson se nada da će Teodosić i De Kolo doneti prolaz Moskovljanima u Beogradu.
„Pre svega, oba tima su igrala ako dobru košarku. Možda u prvom poluvremenu nismo prikazali najbolju košarku, ali je i protivnik igrao sjajnu odbranu i prisilio nas na greške. Posle poluvremena smo se popravili, zaigrali agresivnije u odbrani i pokazali dobru timsku igru. Sa Teodosićem i De Kolom imamo najbolji par bekova u Evropi i naše je da im pomognemo koliko možemo. Sada su nam njih dvojica potrebni u najboljim izdanjima u Beogradu“, poručio je Džekson.  

(FOTO: KK Crvena zvezda)


tagovi

Nikita KurbanovKori HiginsEvroligaCSKA MoskvaFK Crvena zvezdaAron Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara