""
""

Grifin ubacio Finiksu 37 poena i umalo se potukao sa Takerom, velika trojka obezbedila Vrelini mesto u plej-ofu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.03.14. | 09:32

Miroslav Raduljica je sa klupe odgledao poraz svog tima od Orlanda, Pero Antić se našao u prvoj petorci, a meč je završio sa 12 poena, dok je Majkl Karter-Vilijams upisao tripl-dabl (23p, 13sk, 10as) u porazu Filadelfije od Njujorka. Majami je trijumfom nad Vašingtonom postao drugi tim koji je obezbedio mesto u plej-ofu. Prvi je, naravno, Indijana, uprkos lošim rezultatima u poslednje vreme

U noći između ponedeljka i utorka na programu najjače košarkaške lige sveta bilo je čak sedam utakmica. Najzanimljiviju, definitivno, odigrali su Los Anđeles Klipersi i Finiks Sansi. Na jednoj strani Blejk Grifin, na drugoj Zoran Dragić, ali veliku pobedu ovog puta odneo je as tima iz Grada anđela - 112:105. Time su Klipersi postavili novi ovosezonski rekord po broju uzastopnih trijumfa - čak osam! 

Pitanje pobednika bilo je, praktično rešeno od samog starta utakmice. Prednost je rasla iz četvrtine u četvrtinu, a u jednom trenutku domaćin je imao čak 25 poena prednosti, a iako su puleni Doka Riversa dopustili rivalu da se u poslednjem kvartalu vrati u život, pitanje pobednika ni jednog trenutka nije dovođeno u pitanje. 

Izabrane vesti

Interesantno, Grifin je meč završio sa neverovatnim šutom iz igre 14/16, što je najbolji procenat sa najmanje 16 upućenih šuteva, još od 7. decembra 2010. godine, kada je Džoš Smit bio istog raspoloženja.

Krilni košarkaš Klipersa je 29 od svojih 37 poena ubacio još u prvom poluvremenu, od toga, verovali ili ne, čak 22 u prvoj četvrtini, kada je ubacio 14 od 15 šuteva! Naravno, ogromnu pomoć je imao od Krisa Pola (17p, 11as) i Denija Grejndžera (14p), dok Sansima nije pomogla ni činjenica da je čak sedam igrača imalo dvocifren učinak. Među njima je najistaknutiji bio slovenački reprezentativac, koji je meč završio sa 23 poena i pet asistencija. Markif Moris i Džerald Grin su dodali po 16, a Pi Džej Taker 14, uz deset skokova, ali je polovinom poslednjeg perioda izbačen sa parketa zato što je umalo izazvao tuču posle sukoba sa Grifinom.

Šampion je obezbedio plasman u plej-of. Košarkaši Majamija savladali su Vašington rezultatom 99:90 i tako posle Indijane obezbedili učešće u nadigravanju za šampionski prsten. Vrelina je tako upisala šestu uzastopnu pobedu kod kuće. Lebron Džejms je predvodio svoj tim sa 23 poena, osam asistencija i sedam skokova, ali se igra vrtela oko Dvejna Vejda, koji je prvi put još od januara odigrao dva uzastopna meča od prvog minuta. Meč je završio sa 22 poena, šest podeljenih asistencija i pet skokova, a bio je pokretačka snaga koja je Majami odvela do pobede.

I Kris Boš je imao vrlo važnu ulogu – sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti dao je svoj veliki doprinos. S druge strane Bredli Bil je za Vizardse postigao 18 poena, a veliko razočaranje bio je pobednik takmičenja u zakucavanju – Džon Vol, koji je ubacio samo sedam koševa, uz šut 2/8.

Ali, i pored toga, gosti su se odlično držali sve do poslednje četvrtine, ali je Majami onda napravi oseriju 12:0 u trenutku kada je rezultat bio 84:83, a posle toga povratka za Vašington nije bilo. 

NBA - REZULTATI

Šarlot – Denver 105:98
Bruklin – Toronto 101:97
Majami – Vašington 99:90
Njujork – Filadelfija 123:110
Milvoki – Orlando 105:98
Juta – Atlanta 110:112
Los Anđeles Klipers – Finiks 112:105 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pi Džej TakerNBA ligaMajami HitLebron DžejmsKris BošFiniks SansDvejn VejdBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara