"Lebron Džejms"
"Lebron Džejms"

Džejms raskinuo ugovor sa Klivlendom da bi postao najplaćeniji igrač u istoriji košarke!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 10:39

Ugovor je istekao i Džej Ar Smitu, Tristanu Tompsonu, Imanu Šampertu i Metju Delavedovi

Lebron DžejmsOdjeknula je vest da je Lebron Džejms raskinuo ugovor sa Klivlendom po kome bi sledeće sezone zarađivao 19.500.000 evra i da je na taj način postao slobodan igrač. Međutim, navijači Kavalirsa ne moraju preterano da brinu jer će Lebron po svim nagoveštajima igrati i dalje za Klivlend.

Naime, Džejms je namerno raskinuo ugovor da bi potpisao novi, dvogodišnji sa mogućnošću produžetka saradnje za sezonu 2017/2018 pa bi ukupna zarada u tom momentu za njega mogla da iznosi čitavih 183.000.000 evra, ili u američkim novčanicama 203.000.000 dolara! To bi ga lagano lansiralo na vrh NBA lige u istoriji po ukupnom iznosu plate, ali i po prosečnom primanju po sezoni. To sve jer se najavljuje povećanje budžeta za plate igrača. Ovog leta taj takozvani „salari kep“ je 68.100.000 dolara, a 2017. godine biće 108.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Naravno, to je sve pretpostavka, ali pitanje je da li iko veruje u to da će Džejms ponovo „izdati“ Klivlend, kao što je to uradio prelaskom u Majami.

Još jedan košarkaš  Klivlenda je odabrao opciju da raskine ugovor poput Džejmsa. Radi se o Kevinu Lavu koji tvrdi da će nastaviti da igra za vicešampiona NBA lige, ali on nije toliko „siguran“ poput Lebrona. Interesantno je da su njih dvojica u međuvremenu imali sastanak, a nije poznato o čemu su razgovarali.

Sa druge strane ugovor je istekao Džej Ar Smitu, Tristanu Tompsonu, Imanu Šampertu i Metju Delavedovi, a svi su nagoveštaju da će Klivlend zadržati pomenute igrače.

Podsetimo, još jedan od košarkaša koji je poput Džejmsa i Lava iskoristio opciju raskida ugovora je i iskusni  Pol Pirs, koji je prošle sezone nastupao za Vašington.

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKevin Lav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara