""
""

Dragić uništio Šarlot, Majami čeka rivala u polufinalu Istoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.05.16. | 21:36

Slovenački košarkaš ubacio je 25 poena, a njegov tim u sledećoj fazi igraće protiv bolje iz duela Toronto - Indijana

Majami Hit igraće u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto je kod kuće zgazio Šarlot Hornetse sa 106:73 i rešio u svoju korist seriju prve runde plej-ofa sa 4:3.

Izabrane vesti

Ekipa trenera Erika Spoelstre sada će moći malo da predahne i sačeka protivnika u sledećoj fazi doigravanja, a to će biti bolji iz duela Toronto Reptorsa i Indijana Pejsersa. 

Večeras je Majami od početka kontrolisao utakmicu, a sjajne partije pružili Goran Dragić, pre svega u napadu, odnosno Hasan Vajtsajd u odbrani.

Priključili su im se i ostali članovi startne petorke, a veliki posao domaći igrači napravili su u odbrani gde su u potpunosti zaustavili najvažnijeg igrača Šarlota, Kembu Vokera koji je ostao na samo devet poena, a imao je šut 3/16.

Utakmica je rešena u trećoj četvrtini kada je domaći tim otišao na više od 20 poena prednosti, a do kraja utakmice je ta razlika porasla do konačnih “plus 33“.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Goran Dragić sa 25 poena, a na to je dodao šest skokova i četiri asistencije. Luol Deng je zabeležio 15 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Dvejn Vejd je postigao 12 poena i šest skokova, a Vajtsajd je imao 10 poena, 12 skokova i pet blokada.

Kod Hornetsa najefikasniji je bio Frenk Kaminski sa 12 poena i šest skokova. Kortni Li je postigao 11 poena, a Nikola Batum imao je 10 poena i pet skokova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMajami HitKemba VokerHasan VajtsajdGoran DragićDvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara