""
""

Bjelica skroman, Bobi nije igrao, Vol uzalud ubacio 52 poena za Vašington! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.12.16. | 08:52

Srpski krilni centar ubacio pet poena u porazu od San Antonija

Loše veče za srpske košarkaše u NBA ligi. Ekipa Minesota Timbervulfsa na svom terenu je izgubila od San Antonio Sparsa sa 105:91 u utakmici u kojoj je Nemanja Bjelica na parketu proveo 11 minuta i za to vreme ubacio poena uz jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Bio je to meč za zaborav za celu domaću ekipu, a na drugoj strani Sparsi su ponovo imali veoma raspoloženog Kavija Lenarda koji je postigao 31 poen i bio najbolji strelac na obe strane. A ovim trijumfom ekipa Grega Popovića napravila je još jedna korak ka istorijskom uspehu.

Naime, to im je bila 13. uzastopna pobeda u gostima ove sezone i Sparsi nisu izgubili meč na strani ove jeseni. Ako trijumfuju i na sledećoj utakmici, izjednačiće rekord lige koji je prošle sezone u istoj kategoriji postavio Golden Stejt.

Samo u ranoj fazi noćašnje utakmice Sparsi su imali 10 poena zaostatka, ali su veoma brzo uspeli da naprave preokret i posle toga su rutinski držali Minesotu na bezbednoj rezultatskoj distanci.

Pored Lenarda, kojem je ovo bila šesta utakmica u sezoni sa 30 ili više postignutih poena, u timu Sparsa istakli su se još Peti Mils (15 poena), Paul Gasol i Kajl Anderson (po 11 poena).

Minesota je i dalje poslednjeplasirana ekipa divizije Severozapad, noćas je doživela 15. poraz u sezoni, a najefikasniji u porazu od San Antonija bio je Zak Levin sa 25 poena.

 

 

Ekipa Detroit Pistonsa na svom terenu je savladala Čikago Bulse sa 102:91, ali srpski centar Boban Marjanović ponovo nije dobio priliku da istrči na parket. Nekada su ovi dueli, krajem 80-tih godina prošlog veka, bili mečevi za košarkaške sladokusce, ali vreme Majkla Džordana, Ajzee Tomasa i Džoa Dumarsa odavno je prošlo.

U poslednje vreme Pistonsi se nalaze u dobroj formi, ovo im je bila četvrta pobeda na poslednjih pet utakmica. Redži Džekson i Andre Dramond imali su ograničenu minutažu, a zablistao je Tobijas Heris. On je ubacio 22 poena i uhvatio sedam skokova, Džekson je imao sedam, a Dramond 15 poena. Dobru partiju pružio je i australijski centar Aron Bejns sa osam poena i devet skokova.

Košarkašima Čikaga nije pomogla ni odlična partija Džimija Batlera koji je ubacio 32 poena i zabeležio šest skokova. Nije loš bio ni Dvejn Vejd sa 19 poena.

Orlando Medžik je slavio u Vašingtonu protiv domaćih Vizardsa sa 124:116, a ekipa iz američke prestonice nije uspela uprkos sjajnoj partiji Džona Vola koji je postigao 52 poena i zabeležio rekord karijere! Na to je još dodao i osam asistencija i tri ukradene lopte. Ali, uzalud...

Vizardsi su i dalje pri dnu tabele divizije Jugoistok, ovo im je bio 13. poraz u sezoni, a Orlando je došao do 10. pobede. Medžik je u svojim redovima imao raspoloženog Elfrida Pejtona koji je postigao 25 poena i podelio devet asistencija, a crnogorski centar Nikola Vučević bio je odličan sa dabl-dabl učinkom od po 10 poena i uhvaćenih lopti, uz još šest asistencija. 

NBA rezultati:

Vašington - Orlando 116:124
Detroit - Čikago 102:91
Majami - Njujork 103:114
Memfis - Filadelfija 96:91
Minesota - San Antonio 91:105
Juta - Finiks 112:105

(FOTO: Action images)


tagovi

Detroit PistonsDvejn VejdMinesota TimbervulvsNBA ligaNikola VučevićOrlando Medžik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara