Veljko Popović (©Starsport)
Veljko Popović (©Starsport)

Partizan očekivano preslišao Beršem, Nindža začarao gol u finišu

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 19:40

Crno-beli rukometaši na Banjici slavili protiv najboljeg tima iz Luksemburga sa 35:24 (15:10) u prvom meču drugog kola EHF kupa. Odlični Heidarirad i Anđelković

Revanš u Luksemburgu narednog vikenda biće sam formalnost za Partizan. Crno-beli rukometaši izvesno su obezbedili treće kolo EHF kupa posle pobede protiv Beršema na Banjici sa 35:24 (15:10) pred oko 700 gledalaca na Banjici.

Nije bilo u timu povređenog Nikole Crnoglavca, a minute je dobro iskoristio u prvom poluvremenu Nemanja Jović. Kapiten Nikola Zečević ulazi u formu, raduje trenera Ćirkovića i dobre odbrane Saida Heidarirada, golovi desnog krila Lazara Anđelkovića, dok je standardno dobar bio srednji bek Veljko Popović. Dobio je trener Beograđana širi roster pred nastavak sezone.

Izabrane vesti

Opušteno je domaćin krenuo, gubio je 5:7 u 10. minutu. Kada je tim Đorđa Ćirkovića stegao odbranu, stvari su došle na svoje. Nemanja Jović i Nikola Zečević su pokrenuli napad Partizana, dok je na golu briljirao Iranac Said Heidarirad. Crno-beli prave seriju 9:0, 13 minuta nisu primili gol, pa je u finišu prvog poluvremena bilo i +7 - 14:7. Ulaskom Poljaka Gžegoža Čapijevskog, Beršem se trgao, levi bek Hofman je zadavao najviše problema domaćinu. Nije imao dan Makedonac Bojan Madžovaki koji je u finišu promašio tri šuta s krila. Na odmor je osvajač Kupa Srbije otišao na +5 - 15:10.

U nastavku su se razigrali Veljko Popović i krila Mladen Šotić i Lazar Anđelković, pa je prednost bila dvocifrena već u 42. minutu - 26:16. Dolazi do opuštanja domaćina, gosti prave seriju 4:0, pa je Ćirković morao da zatraži tajm-aut. Trgao se Partizan u finišu, brzo sa +6 stigao do +11, odličan na golu je bio Heidarirad, popularni Nindža, pa je Partizan uspeo opet da vrati dvocifrenu prednost i reši pitanje prolaska u narednu rundu EHF kupa.

Kapiten Nikola Zečević i Lazar Anđelković su bili najefasniji u pobedničkom timu sa po sedam golova, dok su Veljko Popović i Nemanja Jović dali po četiri. Heidarirad je sakupio 11 odbrana, od toga dva odbranjena sedmerca, dok je Nikola Zorić imao tri intervencije. Kod Beršema Jan Hofman je dao 10 pogodaka, od toga tri sedmerca, dok je Leon Bil postigao pet. Na golu je Gžegož Capijevski sakupio osam odbrana, a Skot Mejers četiri.

Meč je s tribina prvi put u svojstvo sportskog direktora pratio Slovenac Renato Vugrinec, novi sportski direktor crno-belih.

Trener Đorđe Ćirković bio je zadovoljan igrom svog tima i razlikom kojom je završen meč.

"Kao što smo i očekivali, ekipa Beršema je došla da igra rukomet, nisu bili destruktivni. Grešilo se i na jednoj i na drugoj strani, ali mislim da je bila lepa utakmica. Sa naše strane možda više promašaja i jedno slabije šutersko izdanje, ali nam ova razlika svakako garantuje miran revanš".

Srednji bek Miha Kotar istakao je da je cilj bio da se trijumfuje dvocifrenom razlikom.

"Otvorili smo utakmicu malo lošije, promašili neke zicere, ali na kraju prvog poluvremena smo došli do razlike od pet golova. Na pauzi smo se u svlačionici dogovorili da još više stisnemo protivnika, jer je svaki pogodak bitan za revanš i uspeli smo da povećamo prednost.

KUP EHF – 2. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Subota

Bešiktaš - Dinamo Pančevo 34:27 (16:14)

Partizan - Beršem 35:24 (15.10)

Metaloplastika - Krka 30:32 (10:18)


tagovi

EHF kupRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara