(©RK Partizan)
(©RK Partizan)

Iz dana u dan sve jači: Osvajač Lige šampiona novi sportski direktor Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 18:03

Renato Vugrinec, proslavljeni slovenački rukometaš, stupio na dužnost

Preko jedne decenije na šampionskom peharu gravira se isključivo jedno ime – Vojvodina. Novosadski klub poslednji put prvak Srbije nije bio u sezoni 2011/2012, titula je završila u Humskoj. Upravo je Partizan najveća pretnja po Staru damu, iz dana u dan je sve jači.

Crno-beli su se protekle sezone domogli pehara u Kupu Srbije, apetiti su u međuvremenu porasli, ali i ulaganja. Investirao je Partizan u igrački kadar, ojačao sve strukture, a danas je promovisao i novog sportskog direktora. Na funkciju je stupio proslavljeni slovenački rukometaš Renato Vugrinec.

Izabrane vesti

Već dve godine Renato Vugrinec živi u glavnom gradu Srbije, a najveći uspeh u igračkim danima ostvario je u dresu Celja. Sa slovenačkim klubom je davne 2004. godine osvojio Ligu šampiona, a kao jednu od želja, ali i ciljeva, istakao je ulazak Partizana u elitno klupsko takmičenje.

“Drago mi je što postajem deo porodice kakva je rukometni klub Partizan. Živim u Beogradu već dve godine i svi u porodici smo Grobari. U klub su došli ljudi sa velikim ambicijama i posle jednog sastanka sam prihvatio da preuzmem ulogu sportskog direktora. Partizan sa svojom istorijom i tradicijom zaslužuje da bude na putu ka osvajanju titula, a verujem da i svi pravi ljubitelji rukometa u Srbiji žele da jedan srpski klub ponovo zaigra u Ligi šampiona”, rekao je Renato Vugrinec po stupanju na dužnost i dodao:

“Na nama iz Upravnog odbora i menadžmenta je da igračima obezbedimo što bolje uslove i sa planovima koje imamo, verujemo u pozitivne rezultate. U karijeri sam osvojio Ligu šampiona i znam koliko je važno da se u ekipi stvori hemija, da se svi igrači osećaju bitnima, da funkcionišemo kao porodica i samo tako ćemo ostvariti sve ciljeve”.

Renato Vugrinec je, pored Celja, nastupao je za nemačke timove Magdeburg i Hamburg, te španski San Antonio, skoipski metalurg, klubove u Kataru, Izraelu… U domovini je, takođe, nosio dres Maribora, a sa reprezentacijom Slovenije je došao do evropskog srebra.


tagovi

RK PartizanRenato Vugrinec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara