Rukometašice Srbije i selektor Uroš Bregar (©MN Press)
Rukometašice Srbije i selektor Uroš Bregar (©MN Press)

Nada poslednja umire: Na sve ili ništa protiv Slovenije

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.11.22. | 08:37

Evropsko prvenstvo za rukometašice: Ženska reprezentacija Srbije danas (18.00, RTS 2, Arena Premijum 2) pobedom protiv domaćina šampionata može da se domogne Top 12 faze

Posle dva očekivana, ali teška poraza od Švedske i Danske, rukometašice Srbije danas (18.00, RTS 2, Arena Premijum 2) u Zlatorogu u Celju imaju poslednju šansu da se na mala vrata domognu Top 12 faze i odigraju još tri utakmice. Uslov nimalo lak, mora da se pobedi domaćin šampionata, ali i da Danska protiv Švedske u poslednjem meču Grupe B osvoji bar bod. Druga varijanta za narednu rundu je naučno fantastika, pobeda od osam golova razlike protiv izabranica crnogorskog stručnjaka Dragana Adžića, pa nam onda ne bi bila potrebna pomoć Dankinja.

Igra ne obećava, tromo, sporo, bezidejno deluje četa Uroša Bregara u pozicionom napadu. Debakl od Dankinja, poraz od čak 13 pogodaka razlike (21:34) govori o nemoći naše selekcije. Da čuda na golu u drugom poluvremenu nije činila Kristina Graovac na premijeri protiv Švedske i taj poraz bi bio sa dvocifrenom razlikom. Ovako je bilo prihvatljivih -6 – 21:27.

Izabrane vesti

Slovenija je na startu iznenadila Dansku (28:26), ali je onda pregažena pred svojim navijačima protv razigrane Švedske (22:33). Ana Gros je prva zvezda Slovenije, desni bek Đera razornog šuta. Na poslednjem meču grupe, Srbija će igrati bez povređenog levog beka Jovane Kovačević.

Srbija je dobila današenjg rivala na četiri prethodna velika takmičenja, ali domaćin će ovog puta da igra na svom terenu nošen podrškom sigurno pune dvorane Zlatorog.

Posle analiza koje smo obavili tokom noći, imamo najveće probleme sa organizacijom napada, neke stvari sa igračem više isto, pravimo dosta grešaka i ovom segmentu. U organizaciji napada je čitav pritisak na Kristini Liščević i to je teško. Na poslednjoj utakmici moramo da joj pomognemo, da nađemo neka nova rešenja i to je prvi zadatak za utakmicu sa Slovenijom“, rekao je selektor Bregar i dodao da dobro poznaje narednog protivnika.

Igrali smo prošle godine sa Slovenijom na Svetskom prvenstvu i što se mene tiče uradićemo sve da dobijemo ovu utakmicu. Biće teško, Slovenija je veoma motivisana zbog igre na domaćem terenu, a mi moramo da uradimo mnogo bolji posao od onoga što smo pokazali dosad. Slovenija je u prvoj utakmici na takmičenju igrala fenomenalno, iskoristila loš dan Danske, iskoristila je priliku koja im je bila pružena i osvojila dva boda. Danska i Švedska na svakom takmičenju završavaju među pet najboljih selekcija. Bilo nam je zaista teško u prva dva kola jer nemamo dovoljno rotacija koje bi želeo kao trener. Mi moramo da budemo bolji i želeo bih da u poslednjoj utakmici u ovoj grupi pokažemo drugačije lice“, istakao je slovenački stručnjak.

Od Anđele Janjušević se više očekivalo u prva dva duela na EP.

Nadam se da ćemo uspeti brzo da ohladimo potpuno glave i da se pripremimo za meč. Najvažnije je da uradimo ono što je do nas, da se pripremimo najbolje moguće za Sloveniju i da posle toga čekamo šta će biti u meču koji sledi. Mislim da Sloveniju dosta nosi energija sa tribina, što je i normalno, igraju na domaćem terenu. Do sad smo se susretali više puta sa njima, ishod utakmica je uvek bio u našu korist, nadam se da će tako biti i sada“, optimista je naša levoruka rukometašica.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

GRUPA A

18.00: (1,05) Hrvatska (18,0) Švajcarska (13,0)

18.00: (1,03) Norveška (20,0) Mađarska (16,0)

GRUPA B

18.00: (1,40) Slovenija (8,50) Srbija (3,80)

20.30: (1,80) Danska (8,00) Švedska (2,35)

***kvote su podložne promenama

Sreda

GRUPA C

18.00: Makedonija - Rumunija

20.30: Francuska - Holandija

GRUPA D

18.00: Poljska - Crna Gora

20.30: Nemačka - Španija



tagovi

evropsko prvenstvo za rukometašiceUroš Bregarrssženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara