(©MN Press)
(©MN Press)

Lale u probranom društvu večitih rivala: Maksimalni Novosađani nižu trijumfe

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 15:49

"Tek slede teže utakmice", ističe trener Vojvodine Mozzart Marko Narančić

Promenila je Vojvodina Mozzart sastav u pauzi između dve sezone, ali je i novo izdanje Superlige Srbije započela u skladu sa renomeom kluba. Novosađani su odigrali tri utakmice, zabeležili isto toliko trijumfa i trenutno se nalaze u probranom društvu neporaženih ekipa. Među njima su samo još beogradski večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan.

Ostvareni učinak može da raduje i trenera Marko Narančića, pogotovu zbog različitog kvaliteta nadigranih protivnika. Na premijeri je savladano Takovo, a potom su arhivirani Mladi radnik i Jedinstvo iz Stare Pazove.

"Mogu da budem zadovoljan. Očekivao sam, ali i dalje očekujem da pobeđujem(o). Svestan sam da će biti i kikseva u nastavku. Kada analiziram snagu klubova u odnosu na proteklu sezonu, čini mi se da su ekipe koje se bore za opstanak za nijansu bolje. S druge strane, one koje se bore za visok plasman su slabije, barem ako izuzmem Crvenu zvezdu. Međutim, tek slede teži mečevi. Upravo iz tog razloga mi je i drago zbog rezultata u prethodnom periodu", istakao je Narančić za Mozzart Sport.

Kako su puleni 41-godišnjeg stratega zadržali maksimalan učinak od devet bodova, uz samo izgubljeni set, nema mesta bilo kakvim kritikama zbog prikazanih partija.

"Imajući u vidu da smo se okupili prilično kasno zbog obaveza pojedinih prvotimaca u juniorskoj reprezentaciji, pružena igra uopšte nije loše. Naravno, uvek može bolje. Nadamo se da će tako i biti. Svaki trijumf je značajan na polju samopouzdanja. Pojedini kao što su Vuk Nedić i Stefan Kokeza igraju i po prvi put Superligu. Trebalo bi izdvojiti i Vuka Kulpinca, koji sa svojih 18 godina igra fenomenalno. Apsolutno zaslužuje svaku pohvalu, pošto i predstavlja budućnost srpske odbojke".

(©MN Press)(©MN Press)

Prilikom iznošenja zaključaka morao je šef stručnog štaba da uključi i objektivne okolnosti. Podsećanja radi, Lale su tokom priprema, kao i borbe za trofej Superkupa sa Crvenom zvezdom, imale i velikih kadrovskih problema.

"Ekipu je u određenim trenucima lako voditi zbog kvalitetnog treninga. Doduše, nije uvek tako. Kada smo prinuđeni da menjamo, dešava se da modifikacije donose dobre, ali i loše rezultate. Značajno je da imamo što više opcija na klupi. Svaki ulazak nekog od rezerviste, do sada je uneo drugačiju energiju. Gotovo je izvesno i da nećemo imati konkretnu postavu koja će igrati iz utakmice u utakmicu. Pozitivno je da među momcima nema rivaliteta, već svi streme ka zajedničkog cilju".

Upravo je i jedan od primarnih zadataka osvajanje titule ili odbrana pehara u Kupu Srbije. Ukoliko Narančićevi izabranici planiraju da sprovedu u delo ambicije, neophodno je da u toku sledeće nedelje (sreda, 19.00) naprave i prvi korak ka polufinalu najmasovnijeg takmičenja. Zanimljivo je da je izazivač Karađorđe iz Topole, koji je u prošlosezonskom plej-ofu iznenadio Novosađane.

"Šanse su veće u Kupu nego u nacionalnom prvenstvu, iako napadamo oba trofeja. Klub iz Topole posebno motiviše... Čak i ako zaboravimo na poraz u četvrtfinalu doigravanja. Sačuvao je igrački kadar, ali biće interesantno odmeriti snage na gostujućem terenu. Kao i uvek, nadamo se prolasku dalje", zaključio je Narančić.



tagovi

OK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciMarko Narančić

Ostale vesti


Najviše komentara