Odbojkašica Koneljana Robinson Kuk (©CEV)
Odbojkašica Koneljana Robinson Kuk (©CEV)

Fantastičan start sezone: Santareli trlja ruke, Koneljano već na plus 11 u prvenstvu Italije

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.12.22. | 16:40

Šampion Italije zebeležio 12 pobeda na isto toliko utakmica

Zadovoljno trlja ruke Danijele Santareli posle 12. pobede njegovog tima. Koneljano je zabeležio 11 trijumfa u prvenstvu Italije uz još jedan u finalu Superkupa i deluje da ne planira da se zaustavi.

U domaćem šampionatu Izabel Hak i drugarice već imaju ozbiljnu zalihu u odnosu na protivnike. S obzirom na to da im se raspored malo tumbao zbog obaveza u međunarodnim takmičenjima, igrale su neke utakmice unapred, pa su uspele da pobegnu na čak 11 bodova razlike.

Izabrane vesti

Koneljano je prvi sa skorom 11-0, ima 32 boda i sve rivale gleda sa vrha. Drugu poziciju drži Vero Volej Milano - sa 21 bodom, ali i dve utakmice manje. Treći je Skandići, četvrta Novara, a peti Kjeri...

Sinoć je Koneljano slavio protiv Maćerate - 3:0 (25:23, 25:16, 25:11), na meču na kome je Santareli mogao da promeša karte zbog evidentne razlike u kvalitetu. Naredno kolo mu neće dozvoliti taj luksuz, jer je protivnik u derbiju 10. runde Skandići sa moćnom Žu Ting.

Posle toga Imoko započinje takmičenje u Ligi šampiona, gde će u 1. kolu dočekati mađarski Vašaš (7. decembar). Osam dana kasnije Santarelijeva četa će započeti učešće na Svetskom klupskom prvenstvu.

Za sada sve ide fantastično u timu srpskog selektora, ali svakako da najveći izazovi tek predstoje...



tagovi

Imoko KoneljanoSerija A u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara