Jelena Lavko (©Starsport)
Jelena Lavko (©Starsport)

Danska je ranjiva, ali napad Srbije mora da bude bolji, tečniji

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 09:40

Evropsko prvenstvo za rukometašice: Izabranice selektora Uroša Bregara danas (20.30, RTS 2, Arena Sport 2) imaju popravni protiv bronzane reprezentacije sa Svetskog prvenstva prošle godine. Naša selekcije nije izgubila od Skandinavki na poslednja dva duela (pobeda i remi)

Šanse Srbije da se plasira u narednu rundu Evrpopskog prvenstva za rukometašice i pre početka šampionata nisu bile velike. Svaka pobeda u “grupi smrti” sa skandinavskim velesilama Šveskom i Danskom i domaćinom Slovenijom bila bi uspeh. Na premijeri očekivani poraz od Šveđanki (21:27). Igra je bila veoma loša. Da čuda na golu nije pravila Kristina Graovac u drugom poluvremenu i da Aleksandra Sramenić nije bla raspucana u nastavku, Skandinavke bi slavile sa dvocifrenom prednošću.

Podbacile su one najiskusnije od kojih se očekuje da nose igru – bekovi Kristina Liščević, Jovana Stoiljković i Jelena Lavko, dok nije išlo ni prvog golmana Jovanu Risović i levo krilo Sanju Radosavljević. Večeras (20.30, RTS 2, Arena Sport 2) u Celju novi duel sa selekcijom sa severa Evrope. U pitanju je Danska, bronzana sa Svetskog prvenstva prošle godine. Dankinje su bile favorit Grupe B u Zlatorogu pre početka takmičenja, ali su na premijeri poražene od domaćina Slovenije (26:28).

Izabrane vesti

Oba tima moraju da se vade za neuspehe na startu takmičenja. Eventualni poraz ostavio bi male šanse za plasman među prva tri u grupi i nastavak takmičenje u Top 12 fazi u kojoj se prenose bodovi sa reprezentacijama koje su se plasirale u drugu rundu.

Protiv Danske dobro prolazimo na prethodnim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu u Japanu 2019. godine, kada je Srbija bila fenomenalna šesta sa selektorom Ljubom Obradovićem, igrali smo nerešeno sa rukometnom velesilom - 26:26, dok smo slavili na EP 2018. godine sa 30:25.

20.30: (9,00) Srbija (14,0) Danska (1,10)

Protiv Slovenki najbolja je bila Trine Jensen koja se sedam puta upisala u listu strelaca, a Ema Fris šest. Najbolja igračica, koja brani boje bogatog mađarskog Đer, Ane Mete Hansen, samo je jednom pogodila mrežu jednog od tri domaćina šampionata Starog kontinenta.

Mora Srbija bolje u napadu, tečnije. Jalovo, bezidejno je to delovalo u prvom meču. Nema veliki izbor Uroš Bregar na spoljnim pozicijama. Osim trija iskusnih rukometašica, tu su i Anđela Janjušević i Jovana Kovačević. I naše najbolje krilo, Sanja Radosavljević, nije imala dan protiv Švedske, ali ju je odlično zamenila Aleksandra Stamenić. Rukometašica slovenačkog Krima imala je povredu, nije je bilo nekoliko nedelja na terenu, pa sigurno nije 100 odsto spremna.

KVOTA U MOZZARTU NA TIP +52,5 GOLOVA JE 1,85.

Očekuje se da i golmani daju veliki doprinos. Protiv Švedske briljirala je Kristina Graovac.

Danska je izuzetna reprezentacija, odličan protivnik. Protiv Slovenije imala ja trinaest šuteva samo sa pozicije krila, ali to ne znači da je slabija na poziciji bekova koji imaju odličan šut sa velike udaljenosti. Moraćemo to da sprečimo, kao i kontru rivala. Smatram da ako budemo na nivou na kom znamo da budemo, sa jakom odbranom, voljom, željom, borbom, da to može da bude dobra utakmica i da iz nje izađemo kao pobednici. Treba da se držimo sistema i taktike, da ne radimo van toga i jedino na taj način možemo da probijemo njihovu odbranu. S Dankinjama se ne treba juriti, jer to nije rešenje”, smatra čuvar mreže Srbije.

18.00: (4,00) Slovenija (8,50) Švedska (1,35)

Slovenija dva i po sata ranije (18.00) u punoj dvorani u Celju pokušaće da pobedi još jednog favorita u Grupi B, Švedsku. Domaću selekcije s klupe vodi iskusni Dragan Adžić koji sa Crnom Gorom ima olimpijsko srebro i evropsko zlato. Prva zvezda tima je Ana Gros, desni bek mađarskog Đera. Švedska je blagi favoit, ali domaći teren je velika prednost Slovenije.

 ---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA A

18.00: (2,45) Hrvatska (8,00) Mađarska (1,75)

20.30: (22,0) Švajcarska (25,0) Norveška (1,01)

GRUPA B

18.00: (4,00) Slovenija (8,50) Švedska (1,35)

20.30: (9,00) Srbija (14,0) Danska (1,10)

***kvote su podložne promenama

Ponedeljak

GRUPA C

18.00: Makedonija – Holandija

20.30: Rumunija - Francuska

GRUPA D

18.00: Nemačka – Crna Gora

20.30: Španija - Poljska



tagovi

ženska rukometna reprezentacija Srbijeevropsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara