Petar Đorđić (©Starsport)
Petar Đorđić (©Starsport)

Detonacija u Humskoj: Đorđić iz Vojvodine u Partizan

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 23:27

Nekadašnji reprezentativac Srbije prelazi u šokantnom transferu u crno-beli tabor

Pompezno je Petar Đorđić prošle zime najavljen u taboru Vojvodine kao najveće pojačanje u istoriju kluba sa Slane bare. Imao je iskusni levi bek dobre partije prošle sezone, protiv Flensburga kod kuće u drugoj fazi Lige Evrope i u drugom meču finalne serije plej-ofa Super rukometne lige Srbije protiv Metaloplastike.

Ove sezone je bio u drugom planu. Istisnuo ga je iz startne postave Milan Jovanović, novajlija iz Metaloplastike, povratnik u tabor Novosađana. Pred meč sa španskom Torelavegom u utorak (20.45) na Slanoj bari, Lale i nekadašnji reprezentativac Srbije su se razišli, a kako ekskluzivno saznaje Rukometni žurnal, popularni Paša je novi rukometaš ljutog rivala Partizana. Ovaj specijalizovani portal javlja da je Đorđić već potpisao ugovor sa crno-belima.

Rođeni Šapčanin, kome je Voša bila prvi klub u Srbiji, nije igrao protiv Neksea u Našicama na startu Lige Evrope (ceo meč presedeo na klupi), imao je malu minutažu i protiv Kila prošlog utorka, pa su obe strane odlučile da im se putevi raziđu, ali malo ko je očekivao da će da završi u Humskoj.

Za iskusnog levog beka se interesovao i Zagreb prethodnih nedelja, ali na kraju je odlučio da pređe u Humskoj gde će da pojača konkurenciju na levom beku . Na toj poziciji je neprikosnoven kapiten Nikola Zečević, a tu su i Nemanja Obradović, Luka Barajktarović i Nemanja Peštić.

Đorđić ima bogatu karijeru. Branio je boje bundesligaša Veclara, Flensburga i Hamburga, kao i beloruskog Meškov Bresta. Najveći trag je ostavio u Benfiki s kojom je 2022. godine osvojio Ligu Evrope, zajedno sa Lazarom Kukićem.

U troipogodišnjem mandatu Tonija Đerone bio je jedan od ključnih igrača Orlova, a posle EP u Minhenu se oprostio od reprezentacije. Nije ga bilo u maju u dvomeča baraža za Svetsko prvenstvo sa Špancima na debiju novog selektora Borisa Rojevića.

Prošle godine je Andrej Trnavac iz Partizana prešao u Vojvodinu, a prethodnog leta je u suprotnom pravcu otišao pivotmen Nemanja Ratković. Zakuvalo se prethodnih meseci između ova dva kluba, rat je odavno počeo, a videćemo ko će na kraju da izađe jači.

Partizan je posle šest kola Super rukometne lige Srbije na prvom mestu sa maksimalnim brojem bodova. Pobedio je na premijeri Vojvodinu u Novom Sadu sa 30:28. Lale su u Banjaluci prošlog meseca slavile protiv Partizana u Superkupu.



tagovi

Petar ĐorđićRK PartizanRK VojvodinaRukometna superliga

Ostale vesti


Najviše komentara