Bizmak Bijombo (©AFP)
Bizmak Bijombo (©AFP)

Zvezdin odgovor na povredu Bolomboja je NBA veteran Bizmak Bijombo

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 14:44

Ponudu je dobio, samo je pitanje da li će je prihvatiti

Letos je bio na radaru Partizan Mozzart Beta, ali tada je po svaku cenu želeo da ostane u NBA ligi. Međutim, kako je sezona već počela, a on nije dobio ugovor kakvom se nadao, Bizmak Bijombo će biti prinuđen da ipak razmotri opcije u Evropi, među njima i onu od Crvene zvezde.

Beogradski klub nije planirao da dovodi pojačanje na poziciji “petice”, ali je morao da preispita stav posle povrede Džoela Bolomboja, koji će pauzirati barem mesec dana što crveno-bele na centru ostavlja samo sa Lukom Mitrovićem i Urošem Plavšićem.

Izabrane vesti

Zvezdin sportski sektor zato se bacio u potragu za potencijalnim alternativama, a prema saznanjima Telegrafa baš se Bijombo našao pod lupom. Isti izvor navodi da su crveno-belii već poslali ponudu 32-godišnjem centru iz Konga. Još se čeka njegov odgovor.

Bijombo je inače NBA ligu igrao još od 2011. kada ga je Sakramento birao kao sedmog pika na draftu, koji je obeležio Kajri Irving. Ispred su bili i Jan Veseli, Jonas Valančijunas, Tristan Tompson, Enes Kanter i Derik Vilijams, a iza kasniji asovi poput Kleja Tompsona, Kavaja Lenarda ili Džimija Batlera.

No, karijera 203 centimetara visokog Bijomba nije se baš razvijala prema očekivanjima. Branio je boje Šarlota, Toronta, Orlanda, Finiksa, Memfisa i Oklahome. Samo je u Šarlotu na početku karijere bio prva opcija, tamo je u sezoni 2019/2020 imao i koštgeterski najbolju sezonu sa 7,4 poena u proseku. U Torontu je u sezoni 2015/2016 imao osam skokova po meču. U oba slučaja za nekih 20 minuta na parketu. Poslednji angažman u Oklahomi nije bio tako uspešan. Stigao je među Tandere u februaru, odigrao 10 utakmica sa prosekom od sedam minuta i 1,8 poena.

Naredni angažman mogla bi da mu bude baš Crvena zvezda, ali treba reći - nije još ništa zaključeno.


tagovi

KK Crvena zvezdaBizmak Bijombo

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara