Jorgos Vovoras (©MN Press)
Jorgos Vovoras (©MN Press)

Vovoras bivši u Panatinaikosu

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.01.21. | 19:00

Sada i zvanično

Jorgos Vovoras i zvanično više nije trener Panatinaikosa.

Mladi stručnjak plaća ceh pre svega loših rezultata u Evroligi gde su Zeleni trenutno na skoru 5-11, dok je težak poraz od Lavrija posle preokreta poslužio kao kap koja je prelila čašu iako je to prvi neuspeh kluba u grčkom prvenstvu.

Izabrane vesti

Panatinaikos je već u aktivnoj potrazi za novim šefom struke, a prvi kandidat je dugogodišnji trener Uniksa iz Kazanja Dimitris Priftis. Međutim, prepreka na putu realizacije ovog transfera jeste otkupna klauzula, za koju PAO nema novca.

Kao druga mogućnost pominje se Sotiris Manolopulos koji je od 2012. do 2015. radio kao pomoćnik u redovima atinskog giganta, da bi kratko posle otkaza Dušku Ivanoviću u maju 2015. dobio ulogu prvog trenera. On je bez posla od letos kada se rastao sa Ifaistosom posle dve godine rada, a pre toga je bio u atinskom Aeku.

Podsetimo, pod Vovorasovom dirigentskom palicom Nemanja Nedović počeo je da igra najbolju košarku karijere, a u nedavnom porazu od Makabija postao je srpski rekorder u Evroligi s 39 poena što mu je donelo indeksni koeficijent 45, drugi najveći svih vremena među našim igračima u elitnom takmičenju.

"Mrzim oaj deo našeg posla, posebno u ovakvim situacijama. Sjajan trener, a još bolja osoba. Nadam se da ćeš na nekom drugom mestupokazati koliko si zapravo dobar trener", napisao je Nedović.



tagovi

EvroligaKK PanatinaikosJorgos Vovoras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara